Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kulturális örökség napjai a SZÓRAKATÉNUSZ-ban.

Az Európa Tanács védnökségével idén már közel félszáz országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat.
A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk azon épületek értékeire, amelyek máskor csak részlegesen, időlegesen, illetve a társadalom egyes rétegei által látogatottak, esetleg zárva vannak. A hagyományosan szeptemberben megrendezett hétvégén országszerte sok száz ilyen épület kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

Mindenki számára fontos, hogy megismerje szűkebb és tágabb környezete kulturális értékeit, mert ez ösztönöz arra, hogy fenntartsuk és megőrizzük. Ez egyben erősíti a lakóhelyhez, az országhoz való kötődést és azonosságtudatot is.

A megnyitandó épületeknek nem kell feltétlenül védett műemléknek lenniük, korukra, funkciójukra nézve sincs semmilyen követelmény, de természetesen nagyobb számú érdeklődőt vonzanak akkor, ha sajátos esztétikai vagy jelentős történeti értékük van...

A Kulturális Örökség Napjai ez évi időpontja:

2000. szeptember 23-24. (szombat-vasárnap)
Központi témája:
Középkori templomok és templomromok

A SZÓRAKATÉNUSZ sajátos helyzetéből adódóan a középkor játékvilágát idézi meg ezen a két napon, figyelmébe ajánlva minden érdeklődőnek Endrei Walter és Zolnay László: Társasjáték és szórakozás a régi Európában c. könyvét, amely a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg 1986-ban.

Időpont: 
2000. szeptember 23. 11.00 - 2000. szeptember 24. 17.00
Közreműködő: 
Váczi Mária
Rendezvény jellege: 
kiállítás