Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kártyaosztás

Ez a játék átmenet a társasági és a kártyajátékok között, mindenesetre szükséges hozzá egy vagy két pakli francia vagy magyar kártya.

A játék célja: minél több kártyalapot összegyűjteni.

A játék menete: A játékosok közösen megneveznek egy tetszőleges témakört, (pl.: ruhadarab-nevek, sütik, autómárkák, stb...) majd ebből a témakörből minden játékos választ magának egy nevet magában (ismerkedő változatnál mindenki a saját nevét választja).

Ezután következik a bemutatkozás: körben mindenki elmondja a saját választott nevét. Ilyenkor már nincs gondolkodás, várakozás, és csak a bemutatkozó beszélhet (nincs kórus!). Ha ketten ugyanazt választották, a második gyorsan új nevet választ, és azt mondja. Majd mégegyszer bemutatkozik mindenki.

Most a játékvezető (olyan is kell!) elkezdi a megkevert paklit egyesével leosztani a játékosok elé (lapjával felfelé). Ha egy játékos meglátja, hogy egy másik előtt ugyanolyan lap van a pakli tetején, mint őelőtte, akkor miközben bemondja a másik választott nevét, elhúzza előle a pakliját. Ha tévesztett, akkor gyorsan odaadja annak a saját pakliját is, aki elől el akarta venni. Az is előfordul, hogy egyszerre veszik észre, és egyszerre húzzák el egymásét! :)

Az osztás sebességét úgy kell intézni, hogy a legélvezetebb legyen a játék. "Súgás" nincs! Ha valaki csak a nevet mondja, de nem nyúl a kártyáért, az semminek nem számít.

A végén össze lehet mérni, kinek lett a legtöbb, és új témakört választani ...

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Szükséges eszközök: 
francia vagy magyar kártya
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
koncentráció
Aktivitás: 
aktív
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
közepes
Életkor min.: 
9
Játékidő: 
10
Létszám: 
6