Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Ki vagy te?

Ezt a játékot olyan társaságban érdemes játszani, ahol jól ismerik egymást a résztvevők. Nagyon jó alkalom arra, hogy az ember megtudja, milyennek látják őt a társai.

A játék azzal kezdődik, hogy a társaság egyik tagja kimegy a szobából (lehet önkéntes alapon vagy kijelölik), és a bent maradó játékosok kiválasztanak maguk közül egy embert. A kint lévő játékos feladata az lesz, hogy rájöjjön, ki a kiválasztott. Ennek pedig az a módja, hogy miután a társai behívják kérdéseket tehet fel a társaság bármelyik tagjának a kiválasztott személyre vonatkozóan.

Mégpedig ilyen kérdéseket:
- Mi lenne, ha szín lenne?
- Mi lenne, ha ország lenne?
- Mi lenne, ha növény lenne?, stb.

Ezeket a kérdéseket akár több embernek is felteheti. A válaszadók feladata az asszociáció, azaz elképzelni az illető személyt színként, növényként, stb. (Ami egyébként sokszor nem is könnyű). A játék addig tart, amig a kérdező ki nem találja, hogy kiről van szó.

A játék folytatható úgy, hogy például az megy ki következőnek, akire a kérdések vonatkoztak. Néhány esetben érdekes megbeszélni utána, hogy a válaszadók miért pont azt a választ adták, a többiek is így látják-e,stb.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
30
Létszám: 
24