Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Rabszolga

Két csapat játssza, egy játékvezető irányításával. Mindenki kitalál magának egy nevet, és megsúgja, vagy cetlin leírva odaadja a játékvezetőnek, úgy hogy más semmiképpen ne hallja/lássa. A név bármi lehet, a lényeg, hogy ne lehessen sejteni a névből, hogy ki az. Korlátnak szótagszámot lehet megadni.

A játék elején a játékvezető felsorolja a neveket véletlenszerű sorrendben. Ez a "felolvasás". Esetleg mégegyszer megteheti. A játékosok minnél több nevet megjegyeznek, hogy aztán találgatni tudjanak, hogy melyik névhez ki tartozik. Az ellenfél csapattagjait kell kitalálni, egymással beszélni nem lehet.

A kezdő csapatból valaki elkezdi a találgatást. Kiválasztja pl. Józsit az ellenfél csapatából és megkérdezi: "Józsi, te vagy a Papucs?" A kérdésre az igazat kell válaszolni. Ha nem talált, akkor ez a játékos következik. Ha talált akkor a játékos (akinek a nevét kitalálták) rabszolga lesz, méghozzá a kitalálójának a rabszolgája, és odamegy mögé. A kitaláló ekkor mégegyet tippelhet stb.

Ha olyan valakit találtunk ki, akinek egy vagy több rabszolgája van, akkor azok nevét/neveit is fel kell sorolni a kitalálónak, és csak akkor érvényes a találata, ha ez sikerül. Ekkor viszont a szóbanforgó rabszolgák is az övéi lesznek. Ha ílymódon valakinek tulajdonába kerül egy csapattárs-rabszolga, akkor az súgva segíthet gazdájának.

A vesztes csapat az, akinek minden tagja rabszolga lett. A győztes a másik :)

A csapatok közös megegyezésével lehet "felolvasást" kérni, ha már nem jut eszükbe több név. Általában nem születik megegyezés. Nagyon fontos, milyen nevet választ az ember. Olyat kell ami könnyen feledésbe merül, vagy képtelenég megjegyezni.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
csapatverseny
Társasági játékok csoport: 
memória
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
közepes
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
15
Létszám: 
12