Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Combok

A játékosszámnak megfelelő ülőalkalmatosságok körbehelyezése után (és miután mindenki kényelmesen elhelyezkedett) a játékosok megfogják a bal kezükkel a bal szomszédjuk jobb combját, jobb kezükkel a jobb szomszéd bal combját.

Ezek után egy vállalkozó szellemű elkezdi a játékot oly módon, hogy valamelyik kezével bizonyos nagyságú ütést mér egyik szomszédja combjára, ami után a szomszédos kéz tulajdonosa köteles minél hamarabb csapni (tehát nem a szomszéd!). Ez így megy mindaddig, amíg valaki nem egyet, hanem egymás után kettőt üt: ilyenkor irányváltás történik, ami után természetesen történhet ismételt irányváltás is. Amennyiben a soron következő játékos túl sokat tétovázna, a hibázó kezével (amellyel nem, avagy sokára ütött) kiesik a játékból, és azt a háta mögé kell dugnia; a másik kezével folytathatja a játékot. Ugyancsak kézeldugással jár, ha rosszkor üt, azaz nem ő lenne a soron következő.

Ha mindkét kézzel kiesik valaki, akkor is maradjon a körön belül, kellemeseket lehet sózni a lábára... :) A tempó fokozható, sőt fokozandó, kettő-négy bennmaradóig érdemes játszani.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
reflex
Aktivitás: 
aktív
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
30
Létszám: 
12