Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Póz

Ketten kimennek az előszobába a társaságból (mondjuk elolvassák addig a hirdetőtáblát). A többiek pedig kitalálnak egy pózt, amelyet egy harmadik társuk felvesz (pl. féllábon áll, miközben megfogja a fülét). Figyelni kell arra, hogy a póz olyan legyen, amelyet 5-10 percig is mozdulatlanul tud csinálni - hiszen ő lesz a minta a szoborhoz. A kiküldött két társuk becsukott szemmel bejön. Az egyikük lesz a vak szobrász, a másikuk pedig az agyag. A szobrász feladata, hogy letapogatva a pózt, amelyet a harmadik társuk felvett, az agyagot szavak nélkül (hiszen teljesen felesleges egy agyagkupachoz beszélni) ugyanarra a formára igazítsa.

Ha kedvetek van, akkor az egész társaság hármas csoportokat alkothat (modell, szobrász, agyag), és egyszerre játszhatják a játékot.

Nehezítés: a megformálandó modell két játékosból álljon.

Változat - szerelem-szobor

Először a társaságból egy fiú es egy lány egy külön helyiségben marad, a többiektől elzárva. Beállítják magukat valamilyen szerelmi pózba, pl. egyik a másik ölébe ül, vagy egymás mellé fekszenek.

Aztán be kell hívni valakit a társaságból, aki a 'szobrász'. Az a feladata, hogy átformázza a szobrot saját ízlése szerint. Rendszerint közelebbre igazítja őket, valószínű, hogy egyre pikánsabb helyzetbe. Mikor úgy érzi, végzett, kész a mű, akkor jön a csattanó. Helyet kell cserélnie a vele azonos nemű szobor-anyaggal. Aztán jöhet a következő.

Változat - arcszobrászat

Először is a társaság feloszlik párokra. Egy párból az egyik lesz a szobrász, a másik az agyag. Ezenkívül kell egy modell is (pl. aki nem hajlandó egy párba beállni). Ezek után a következőképpen kell elhelyezkedni: Az agyag szerepét betöltő játékosok körberakott székekre, a kör közepétől KIFELÉ nézve ülnek le úgy, hogy ne lássák egymást, csak a falat. A szobrászok mögéjük állnak, a kör közepére pedig a modell kerül. Ezután a modell vág valami ritka fura grimaszt, és a szobrászoknak megmutatja. Őnekik pedig a székekben ülő "agyagkupacokon" ki kell alakitani a látott grimaszt, úgy, hogy NEM láthatják a "munkadarabokat" szemből, és azok se láthatják őket. Amennyiben ez nem jön össze, a munkadarabok szemét be lehet kötni, bár így a fura nézések kiesnek a használható grimaszok listájáról. A grimasz kialakitása csak kézzel történhet, és csak az arc alakítgatásával. Tehát azt nem lehet csinálni, hogy pl. fájdalmas arc kialakitásához belecsipünk a munkadarabba. Ezután egy másik semleges személy, a bíró körbejár, és értékeli az eredményt. A győztes párok ezután kaphatnak valami nyereményt is, a játék izgalmassá tétele érdekében.

Ez egy kísérleti játék, szívesen fogadok visszajelzéseket és bevált változtatásokat.

Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
emese
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
érzékelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
6
Játékidő: 
15
Létszám: 
12