Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Puzzle rakó verseny

A homoludens.hu Egyesület a jáTÉKA4 kamara kiállítás megnyitójához kapcsolódóan puzzle kirakó versenyt szervez.

A versenyen bárki részt vehet. Családok, egyének és kisebb baráti társaságok nevezhetnek be, egy csapat max 4 főből állhat. Nagyon szép, kiváló minőségű, 500 db-os puzzle lesz a verseny feladata. A verseny előtt többféle, hasonló nehézségű puzzle közül választhatnak az egyes csapatok, hogy melyiket rakják ki. 30 perc áll rendelkezésre. Amelyik csapat a leghamarabb hibátlanul kirakja a puzzle-t, az nyer. Amennyiben a 30 perc elteltével még senki sem rakta ki teljesen, akkor is véget ér a verseny, és az győz, akinek a legkevesebb be nem épített puzzle-je marad. A nyertes jutalma természetesen PUZZLE!

A verseny 18.30-kor kezdődik, de mindenkit kérünk, hogy 18.00-ig regisztráljon a helyszínen, hogy elő tudjuk készíteni a versenyhez szükséges helyet.

A verseny megkezdése előtt, 18.15-kor tartjuk a jáTÉKA kiállítás megnyitóját, mely a puzzle játékokat mutatja be.

További információk, előzetes regisztráció a versenyre: info@homoludens.hu. Az előzetes regisztráció fontos, hogy tudjuk, mennyi játékkal és asztallal készüljünk.

Időpont: 
2014. április 11. 18.30 - 19.00
Rendezvény jellege: 
verseny
Részvételi/nevezési díj: 
A nevezési díj 500 Ft, melyet a helyszínen kell befizetni. A nevezési díjért cserébe a puzzleket a verseny után hazavihetik a játékosok.
Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Már 6 órakor megkezdődött a nevezés a versenyre. Érkezési sorrendben minden csapat kiválaszthatta a 8 féle, nagyon szép, 500 db-os puzzle közül, hogy melyiket fogja kirakni. A klubterembe betettük az 5 nagy asztalt, igazságosan elfeleztük 2-2 részre mindegyiket, így itt 10 csapat versenghetett. Menet közben még 3 csapat jött, nekik a terem előtti folyosón jutott hely, így összesen 13 csapat volt. A legfiatalabb játékos 3 éves, a legidősebb 50 éves lehetett. Két csapat úgy jött, hogy még előtte nem jártak a klubban. Egy harmadik a kiállítást jött csak megnézni (a kvízjátékosat, amit már lebontottunk kedden...), így kellemes meglepetés volt számukra az új kiállítás és a verseny is. Voltak, akik csapatban szerettek volna indulni, de nem tudtak megegyezni, hogy melyik puzzle-t rakják, így egyéniben indultak végül :-)

A Puzzle kiállítás megnyitója után 6:35-kor kezdődött a verseny, akkor bonthatta ki mindenki a puzzle-kat. Eredetileg azt terveztük, hogy 30 perces lesz a verseny, de hamar bebizonyosodott, hogy ennél nehezebb a feladat. Ezért hosszabbítottunk először 30 percet, majd újabb 30 percet. Látszott, hogy mindenki rakott már korábban is puzzle-t: rutinosan a színek szétválogatásával, majd a képkeret elkészítésével kezdték a legtöbben. A kisebb gyerekek versenyen kívül egyszerűbb puzzle-k kirakásával próbálkoztak. A verseny ideje alatt folyamatosan "közvetítettem", melyik csapat hogy áll, hiszen nem volt senkinek ideje arra, hogy felnézzen a saját asztaláról és a versenytársakat figyelje.

8:00-kor fejeztük be a versenyt. Több díjat osztottunk ki: egyéniben egyet (Petra nyert, 204 kirakott puzzle elemmel, 1000 db-os puzzle volt a jutalma), 2 fős csapatoknál 1. (365 db puzzle elem kirakása) és 2. (256 db puzzle elem kirakása) helyezett, mert ebben a kategóriában indultak a legtöbben (1500 és 2000 db-os puzzle volt a jutalmuk), és 3-4 fős csapatok számára is 1 díjat (242 db puzzle elem beépítésével) (2x1000 db-os puzzle a jutalom) tudtunk kiosztani. Mindenki hazavihette a kirakott puzzle-ját is - jó kikapcsolódás lesz ez majd valamelyik hétvégére.

Köszönjük a Piatnik Budapest Kft. támogatását a verseny létrejöttéhez és köszönjük a felajánlott díjakat is.

Ez volt a Családi Társasjáték Klub első olyan versenye, amelyen egyszerre, sokan versenyeztek valamelyik játékban. Maguk a játékosok is nagyon belelkesedtek, jó volt a hangulat, így fogunk szervezni a jövőben is hasonló versenyeket - várjuk az ötleteket, javaslatokat, milyen versenyszámok legyenek.