Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tudor Játékcsalád

Lakat Csaba és Sütheő László, a TUDOR Játékcsalád játékkészítői mutatnak be alkotásaikból a rövid, szűk egy havi kiállításon a Kiss Áron Magyar Játék Társaság szervezésében.

Magukról ekként vallanak:

"Elsődleges célunk, hogy egy régi játékkultúra terjedjen ismét Magyarországon, ezért nagyon fontosak számunkra a játszóházak, fesztiválok, ahol játékainkat testközelből megismerhetik az érdeklődők. Itt a játékos kedvű fiatalok és felnőttek kipróbálhatják azokat az egyedi kivitelezésű, nagyméretű táblákat, amelyeket nemes alapanyagokból: dió, mahagóni, körte, cseresznye és szilvafából készítünk.
Az elmúlt években sok helyre eljutottunk az országban, számos fesztiválon, közösségi rendezvényen tartottunk játszóházat, sok helyen tartós kapcsolat alakult ki vendéglátónkkal.
A játszóházak tematikáját igyekszünk mindig a szervezők igényeihez igazítani, megőrizve a játék történetének hitelességét. A játékok elhelyezhetők az ókori provinciákba, a meseírók hazájába, a világ uralkodóinak udvarába, középkori várakhoz kapcsolva - s a lehetőségek kimeríthetetlenek.

Játékaink különböző korosztály részére nyújtanak feledhetetlen szórakozást. 6-99 éves kor között mindenki találhat kedvére valót. A számítógép ma már teljesen leköti a gyermekeket, sok haszna mellett azonban elveszi az időt a valódi, társaságot is igénylő játékoktól. A logikai, stratégiai játékok természetesen játszhatók számítógépen is, de ekkor egy lényeges elem kimarad: a Társ, az Ellenfél, akinek nem csak logikája, éles esze van, hanem figyelni kell érzelmeire, rezdüléseire is, és a parti végén kezet nyújthatunk Neki. Mindezekben a számítógép nem lehet partner sohasem. Ezek a játékok, reméljük, helyet követelnek maguknak a családokban, művelődési házakban, játszóházakban, de szeretnénk viszontlátni könyvtárakban, meghitt kávéházakban, kiskocsmákban, teázókban is."

Időpont: 
2016. március 6. 11.00 - 2016. április 2. 16.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes