Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Emlékek - Mindenki karácsonyfája Pécs 1996-1998

Wogerné Sági Judit, a Magyar Origami Kör elnöke találta meg a neten azokat az újságokat, amelyek 1996-bó, 1997-ből és 1998-ból tudósítanak a Pécsi Origami Kör karácsonyi akcióiról:

Dunántúli Napló, 1996.12.20. péntek:
Mindenki Karácsonyfája
Tegnap délután a Széchenyi téren már díszítették a közel húszméteres fát, amenyet Bükkösd környékéről szállítottak Pécsre.
Tegnaptól vízkeresztig meghatározó dísze lesz Pécs főterének a mindenki karácsonyfája. Ezt említette G.Detky Rita városi főkertész is, hozzátéve: - Oly gonddal kellett a fát kiválasztani, ékíteni, mint amilyen gonddal a tavaszi virágágyásokat odaálmodják a Széchenyi térre.
Nos, ezért öröm, hogy az óriás fenyőre most nem a megszokott, kommerst "díszek" kerültek. A diszkó-égők helyett gyöngysoros lámpafüzér és a városi Origami Kör papírból hajtogatott függői. A csillagokat ötrétegű papírból formázták Wogerné Sági Judit és tanítványai. Ügyes kezek csinosították sajátos festéssel, majd kemencében szárítva tették tartóssá. Hogy állja az időjárás viszontagságait - vízkeresztig.

Dunántúli Napló, 1998.12.18. csütörtök:
Mindenki karácsonyfája - Karácsonyi hangulat költözött Pécs belvárosába tegnap, amikor felállították a Bükkösdről hozott 15 méteres fenyőt. A hangulatos dekoráció sötétedés után ünnepi fénybe ültüzteti a Széchenyi teret.

Dunántúli Napló, 1998.12.24. csütörtök:
Boldog karácsonyt kívánunk valamennyi kedves olvasónknak és családjuknak!

Beküldő: 
Wogerné Sági Judit