Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.

0

Caius Iulius Caesar (vagy Gaius Julius Caesar [ejtsd júliusz kaiszar,[1] illetve júliusz cézár[2]]; i. e. 100. július 12./13. – i. e. 44. március 15.) római hadvezér és politikus. Fontos szerepet játszott a köztársaság felszámolásában és a császárság intézményének létrehozásában. Elfoglalta Galliát, és elsőként vezetett hadjáratot Britanniába – mindkettőt saját kezdeményezésre. Minden idők egyik legnagyobb hadvezére (stratégája) volt és nagyszerű politikus is (mindkettő alatt leginkább az értendő, hogy kitűnően tudott bánni az emberekkel). Jelentősége az ókor történetében Nagy Sándoréval vetekedik.

Kiépülő egyeduralma a királyságot (egyszemélyi uralmat) átoknak tekintő Rómában hamar komoly ellenérzésekkel találkozott. Polgárháború bontakozott ki ellene, amit megnyert, és az így létrejött birodalom vitathatatlan urává lett. Mélyreható reformokba kezdett. Élethossziglani dictatorrá nyilvánította magát és erőteljesen központosította a köztársaság kései éveiben szétzilálódott közigazgatási rendszert. Mondhatni, mindent sikerült megnyernie, csak polgártársait nem: Róma nem tolerálta őt. Az egyre hangosabb zúgolódást és a diktatúrát látva Marcus Brutus és több szenátor összeesküdött és meggyilkolták Caesart, abban a reményben, hogy sikerül megmenteniük a köztársaságot. A merénylet után azonban polgárháború tört ki Caesar hívei (Octavianus, Marcus Antonius, Lepidus) és a köztársaságiak (Brutus, Cassius, Cicero és még sokan mások) között.

/Wikipédia/


Rövid bemutatkozás

Caius Iulius Caesar (vagy Gaius Julius Caesar) (i. e. 100. július 12./13. – i. e. 44. március 15.) római hadvezér és politikus

Játékterület nem játékos
Születési idő ie. 100
Valódi vezetéknév
Valódi keresztnév Caius Iulius Caesar
E-mail
Telefonszám
Irányítószám
Település
Utca, házszám
Ország
Játékos témájú honlapod
Játékszervezeti tagságaid
Utolsó módosítás 2018. március 9., péntek 12.48Kapcsolódások


Cím Típus Szerep
A kocka...Játékviccek, szólások, mondások, szállóigék, aforizmákszerző