Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Lélekpillangó társasjáték

A játékot kétféleképpen lehet játszani. Alapjáték és szituációs játékváltozatban.

Az alapjátéknál a táblát az A oldalával kell felhelyezni. Minden játékos választ egy színt, és megkapja a hozzá tartozó tipp korongot és bábut. A kezdő játékos megkapja a szürke jelölőkártyát és egyet minden játékos színéből. A 60 pillangó kártyát és a 21 ajándékozó kártyát meg kell keverni és a tábla mellé helyezni képpel lefelé. Ez lesz a húzópakli.

Az osztó játékos húz egyel kevesebb lapot, mint ahány játékos van és kitesz a pakliból képpel felfelé. Mindegyik laphoz legalább egy jelölőkártyát rak képpel lefelé. A szürkét is használhatja olyan lapra, amiről azt gondolja, egyik játékoshoz sem áll közel. Ezután a játékosok a tipp korong használatával megpróbálják kitalálni, az osztó melyik lapot szánta nekik. Attól függően, hogy mennyire biztos a dolgában az egy vagy két pontos oldalával. Majd a jelölőlapok megfordulnak és a kiértékelés következik. A helyes tippekért pont jár és előre halad a játékos bábúja a pontozósávon.

A szituációs változatban ha az osztó egy szituációs mezőn áll, akkor húznia kell két szituációs kártyát, és az egyiket kiválasztva felolvasnia. Majd ennek megfelelően kell lehelyeznie a jelölőkártyáit. A mosoly mezőn álló osztó az alapjátéknak megfelelően jár el. Míg a duplázó mezőn álló játékos esetén minden pont duplázódik, de osztó esetében a játékos eldöntheti, hogy normál módon játszik a körben, vagy húz a szituációs kártyák közül.

A játékot az nyeri, akinek a bábuja előbb halad át a célvonalon, vagy lép arra a mezőre.

A Lélekpillangó egy igazán érdekes játék, ami a lélek rejtett vágyaiba, mélységeibe enged betekintést. Remek társasjáték baráti társaságok számára. És arra is kiválóan alkalmas, hogy összehozzon, összehangoljon új embereket, társaságokat.

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékkategória: 
pedagógia
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
7
Játékidő: 
30
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6