Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Gravity Maze társasjáték

A Gravity Maze logikai játékban a gravitáció segítségével kell agyafúrt rejtvényeket megfejtenünk egy olyan labirintust felépítve, amelyben egy mozdulat nélkül, csupán a természet erejére hagyatkozva tud egy golyó végiggurulni a célba. A különböző erősségű feladványok azt adják meg, hogy milyen tornyok állnak fixen a játéktéren, és melyeket kell nekünk beépíteni a megfelelő helyre, hogy a golyó számára folyamatos utat biztosítsanak. A Gravity Maze logikai játék sajátsága, hogy nem csak egy síkban kell végiggondolnunk, hogy kell kialakítanunk a rejtvényt megoldó útvonalat, de a gravitációval is számolva, három dimenzióban kell gondolkodnunk. A Gravity Maze ideális fejtörő felnőtteknek, és kiemelkedő fontosságú kompetenciákat fejlesztő játék a gyermekek részére, akik a fokozatosan nehezedő feladványokon keresztül sajátíthatják el ezt a különleges logikai játékot.

Egy négyzethálós területen kell építkeznünk, csak most különböző magasságú tornyokat kell állítanunk. A játékban a legmagasabb toronyból kell indítani a golyót, és a legalacsonyabba kell érkeznie. A feladatkártyákon mindig szerepel a kiinduló torony és a céltorony pozíciója, illetve azon tornyok színe, amelyeket hozzáadva a "felhőkarcolókhoz" a golyó végig tudja járni az útját.

Minden torony egy mélyedésbe illik bele - de akár fejjel lefelé is bele lehet tenni. Hogy ez miért fontos? Mert a tornyok minden szintje más irányba lejt vagy kanyarodik, így ugyanaz a torony elforgatva vagy felfordítva közelebb vihet minket a célhoz. A különböző magasságok színekkel vannak kódolva, így látványos, vidám házrengeteget húzhatunk fel, majd amikor útjára indítjuk a kis fémdarabot, azt vesszük észre magunkon, hogy a gurulást-potyogást hallgatjuk izgulva, vajon elakad-e a golyó, avagy a piros célkockába pottyan. És amikor azt hisszük, hogy már ráéreztünk a játékra, meglepve tapasztaljuk, hogy a magasabb szinteken néha két torony tetejére kell fektetnünk egy harmadikat, hogy célba juthassunk.

Játékkategória: 
részben játék
Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékkategória: 
makett-modell
Játékkategória: 
pedagógia
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
logikai
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Létszám min.: 
1
Létszám max.: 
2