Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Rune Stones társasjáték

A Rune Stones játékban elérkezett az idő, hogy megkeressétek a leghatalmasabb druidát és a trónra ültessétek! Ebben a díjnyertes stratégiai játékban druidák szerepébe bújva bizonyíthatjátok, hogy mennyire ismeritek a rúnakövek hatalmát.

A megidézett lények képességeit kihasználva megszerzitek az értékes drágaköveket, amikből a törpék segítségével ereklyéket kovácsoltok. Ahogy növekszik az ereklyegyűjteményetek, úgy növekszik a rúnaköveitek hatalma is. A rúnakövek különleges képességekhez és hatalompontokhoz juttatnak.

A játék végén az a druida győzedelmeskedik, aki a legtöbb hatalomponttal rendelkezik.

Ebben a pakliépítős, hand management (kézben lévő lapokkal való gazdálkodás) játékban hatalmi pontokat kell gyűjtsetek. A játék addig tart, amíg valamelyik játékos be nem jelenti, hogy elért 65 pontot, ekkor a forduló még befejeződik, és akinek a legtöbb pontja lesz, megnyeri a játékot. A körében mindenki 3 akció közül választhat: lényt idéz meg, lapot játszik ki a kezéből nyersanyagért, új kártyáért vagy hatalmi pontért, vagy varázstárgyakat kovácsoltat a törpékkel, amik új képességeket adnak a játékosnak. A játék legfontosabb és egyben legtaktikusabb mechanikája a lapkijátszás lesz, ugyanis mindig párosával kell lapokat kijátszani, viszont a párból a nagyobb értékű kártyát ezután a játékos elveszíti. Meg kell hát fontolnotok, mely kártyáitokat és mikor játsszátok ki! Megéri-e a gyors pontszerzés, vagy inkább későbbre kell tartogatni a több pont reményébe? Derítsétek ki, melyik a legjobb taktika, és váljatok a leghatalmasabb druidává!

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
bárhol
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
12
Játékidő: 
60
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4