Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Titkos szavak társasjáték

A Titkos Szavak a Hanabi és Scrabble különleges ötvözetének tűnik elsőre. A Hanabi-ból hozza azt a különleges mechanizmust, hogy mindenki látja mindenki lapját, kivéve a sajátját. A lapok pedig betűket mutatnak, mint a Scrabble betű lapkákon.

A játékot 2-6 fővel tudjuk játszani és együttműködve kell minél hosszabb értelmes szavakat létrehoznunk közösen.
A játék elején minden játékos kap egy adag képpel lefelé helyezett betű kártyát, amiből garantáltan ki lehet rakni egy létező szót. Ennek biztosítására használhatunk majd egy applikációt vagy egymásnak kiválasztjuk a lapokat, amik megfelelnek ennek a feltételnek. Ezután mindenki kirakja az egyik szókártyáját a maga előtt lévő állványra, úgy, hogy ő maga ne lássa, csak a többi játékos. Itt kezdődik a valódi játékmenet.

A játék körökre osztott. Minden körben egyszerre mindannyian nézegetjük a többi játékos lapjait és próbálunk minél hosszabb szavakat generálni fejben az összes betű kártya felhasználásával. Mindenki csak azt a számot mondja be, hogy hány betűből áll a leghosszabb szó, amit kitalált. Aki a leghosszabb szót találta ki és ezáltal a legnagyobb számot tudta bemondani, az lesz ebben a körben aki nyomot ad. Minden játékos elé, akinek a betűjét felhasználta lerak egy tokent, azzal a számmal, hogy az ő betűje hanyadik ebben a kitalált szóban. Az egyest kapja, akinek a betűjével kezdődik a szó és így tovább.Mindenki, aki elé került szám, az megpróbálja kitalálni, hogy milyen betűje lehet. Ha kitalálják, akkor mehetnek tovább a következő betűre.

A játék célja, hogy minél több saját betűt találjunk ki, mivel a végén a saját kitalált betűinkből kell összeraknunk egy szót. Minél több játékosnak sikerül a játék végén szót összeraknia, annál sikeresebb volt a csapat.

Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékkategória: 
játékkészítés
Játékkategória: 
nyelvi
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
játék a játékért
Társasági játékok csoport: 
szóalkotó
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6