Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Boldog kicsi dínók társasjáték

Mosolyogj, mindjárt itt a vég!

Az utóbbi időben a kis dinók mindent megtesznek, hogy elkerüljék a záporzó meteorokat. Meg azért is, hogy elkerüljék az életüket fenyegető egyéb katasztrófákat. Lehet, beleesel egy gödör lávába, felültet a randi partnered, vagy rád támad néhány vérszomjas mókus, de te kis dínóként, aki az egészet túléli, Te leszel a játék nyertese!

A Boldog kicsi dinókban az első játékos, aki eléri az 50 pontot, vagy az utolsó dinoszaurusz lesz, aki talpon marad - mert a többiek út közben kihaltak -, nyeri meg a játékot. Minden körben felfordítotok egy katasztrófa kártyát, amelyből 3 féle található a játékban: természeti, állati és érzelmi katasztrófa. Minden játékos titkon kijátszik egy számmal ellátott kártyát a kezéből, annak reményében, hogy ezzel elkerüli a katasztrófát, majd megtörténik a kártyák felfedése, és megkezdődik az "életben maradási" harc.

Amennyiben sikerül elkerülnöd a katasztrófát - a te számod lett a legnagyobb, a kártyák esetleg speciális hatása után is -, nyugodtan hátradőlhetsz, és jókat mosolyoghatsz, miközben előre araszolsz a játékostábla menekülési útvonalán, magad mögött hagyva a többieket. Ők majd lerendezik a rájuk leselkedő veszélyt, akár "hirtelen halállal". Az a játékos, aki egyazon katasztrófa típusból begyűjt 3 kártyát, vagy 3 különböző típusú kártyát, kicsi dínója kihal, a játékos pedig kiesik a játékból. Sajnos a dínó lét már csak ilyen.

A pont kártyák különböző fegyvereket, trükköket tartalmaznak, melyek alkalmazásával elkerülheted a katasztrófákat. Minden kártya pont értéke 0-9 között található. Instant kártyák segítségével pedig, amiket a pont kártyák felfedése után játszhatsz ki, kissé megbolondíthatod a pontok kiértékelését: növelheted, csökkentheted a pontod értékét, megcserélheted a legkisebb és legnagyobb értéket, és még számos mókát alkalmazhatsz. A kihalás elkerülése érdekében nem szabad válogatnod az eszközökben!

A kis dínók különböző személyiségjegyekkel rendelkeznek, használd ki ezeket és próbálj meg nem kihalni! Vajon sikerülni fog?

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
megfigyelés
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
60
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4