Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Bábszínházunk története valamikor az 1950-es évek végén kezdődött, amikor Báron László képzőművész, tanár bábszakkört alapított a Kecskeméti Szakmunkásképző Iskolában. A kis társulat nevét, a gyerekek által jól ismert mondóka ihlette: „Ciróka-maróka, mit főztél Katóka”.A kalandos amatőr évek után, 1986-ban vált színházunk hivatásossá. Először a Katona József Színház vett minket szárnyai alá, majd néhány év alapítványi működés után, 1991-ben önálló városi fenntartású intézmény lettünk.

Műsorválasztásunkkal, programjainkkal a legkisebbektől a felnőttekig, minden korosztálynak igyekszünk kedvében járni. Hétközben az óvodásoknak, kisiskolásoknak és a városba látogató kiránduló csoportoknak kínáljuk előadásainkat, hétvégén pedig a „Vasárnapi Mesébelépő”-vel a családokat invitáljuk játékos színházlátogatásra. Havonta egy alkalommal a középiskolásokat és a felnőtteket is becsalogatjuk nézőink sorába, a „Pestiek a Budai utczában” című rendezvénysorozatunkkal, amelynek keretében neves budapesti vendégművészek, társulatok, táncszínházak mutatkoznak be a kecskeméti közönségnek. Székhelyen kívül is rendszeresen játszunk, az utóbbi évek pedig külföldi fesztiválmeghívásokban, sikeres vendégszereplésekben is bővelkedtek.

1992 óta, kétévente szervezésünkben kerül sor a Magyarországi Bábszínházak Találkozójára, amely igazi megmérettetés, rangos szakmai fórum a hivatásos magyar bábszínházak életében.
A bábszínház nagy lehetőségét abban látjuk, hogy a gyermeki befogadásnak, a fantáziának nincsenek határai. Olyan közönségnek játszhatunk, akiknek szárnyalását még nem kötik megrögzött elvárások. Befogadók az új kifejezési formákra, képesek arra, hogy az előadást közösségi élményként éljék meg. Éppen ezért igyekszünk munkánkba olyan alkotókat bevonni, akik kiforrott egyéni stílusukkal, művészi hitvallásukkal segítik az igényes munkát, és hozzájárulnak egy egységes színházi arculat megteremtéséhez is.

Játékkategória: 
bábművészet
Működési mód: 
előadás
Működési terület: 
országos
Jogállás: 
hivatásos bábszínház
Levelezési cím: 
6000 Kecskemét, Budai u. 15.
E-mail: 
ciroka@ciroka.hu

Nincs aktuális rendezvény, amelyet a szervezet rendez.

Nincs olyan rendezvény, amelyen közreműködőként most vagy a közeljövőben részt vesz.

Általa szervezett korábbi rendezvények:

Rendezvény címe Jellege Időtartam Település
A Magyarországi Bábszínházak 5. Találkozója fesztivál 2000.3.19 - 2000.3.23 Kecskemét

Nincs korábbi rendezvény, amelyen közreműködőként részt vett volna.