Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Munkatankönyv óvópedagógusok, tanítók, anyukák és jószívű érdeklődők számára.

Bábécé
Játékkategória: 
bábművészet
Szerző: 
Szentirmai László
Média: 
könyv
Kiadási év: 
2008
Kiadó: 
Pest Megyei Közművelődési Intézet
Nyelv: 
magyar
Ismertető: 

„Miközben bábjátékos alapismereteket közöl jól felépített rendben a bábos ábécé, Szertirmai László elhivatott pedagógusként megtanít mélyebbre látni, a jelenségek mögé tekinteni, segít a személy és szerep harmóniáját megtalálni. Végig vezet az oktató-nevelő munka lényegi mozzanatain.

„…az élet igazi misztériuma: kiteljesedni, leginkább azzá válni, amivé egyáltalán lehetséges volt – itt és most, ebben az életben. A lélek (gyermektestben kezdett) útja létezése első pillanatától indul, s az sem mindegy, merre felé vesszük az irányt. Maga az út, a kiteljesítés egyedi, megismételhetetlen alkotás. Erre – magán a megélt életen kívül – legtarkábban, legteljesebben csak a művészetek, ott is a drámai műfajok képesek. „Élő embert” csak a pantomim, a balett, a film, a dráma – benne a bábjáték – tud „teremteni”.” Ehhez az izgalmas „teremtéshez” elméleti alapot nyújt, és gyakorlati praktikákat mutat be a könyv.

„A bábjátékra tehát szükség van. Színházértő, színházszerető embert – egyáltalán embert nevel” – zárja a kötetet a szerző.
S az olvasó csak helyeselhet.”
- PMKI -