Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
régi puzzle játék

A homoludens.hu Egyesület által létrehozott jáTÉKA kamara kiállítás sorozat a „Díjnyertes játékok”, „Farsangi játékok”, „Kvízjátékok” után új témát mutat be, a kirakójátékok világát.

Az első puzzlek az 1760-as években készültek, eleinte gyerekek számára oktatási céllal, fa lapokra, térkép összerakóként. Eredeti neve (jigsaw – lombfűrész) is erre utal. Később vált elsősorban kirakójátékká. Mára rendkívül szélessé vált a paletta: van térbeli, optikai illúziós, mágneses, sőt 32.000 darabos változat is.

A kiállítás ezekből válogat. A klub hagyományainak megfelelően a kiállítás játékait ki lehet próbálni a Családi Társasjáték Klubban, vagy a Ki nevet a végén Társaskörben, persze inkább az egyszerűbb, érdekes, de azért akár felnőtteknek is kihívást jelentő kirakókat.

Hogy még különlegesebbé tegyük a kiállítást, a megnyitó napján puzzle rakó versenyt tartunk. Családok, egyének és kisebb baráti társaságok nevezhetnek be. A nevezési díjért cserébe a puzzleket a verseny után hazavihetik a játékosok.

Megnyitó: 2014. április 11. péntek, 18 óra 15 perc. A megnyitó után kezdődik a puzzle rakó verseny. További információk, regisztráció a versenyre: info@homoludens.hu. Az előzetes regisztráció fontos, hogy tudjuk, mennyi játékkal és asztallal készüljünk.

Akinek van még otthon érdekes puzzle-ja, kérjük hozza be a Családi Társasjáték Klubba, szívesen megnéznénk!

A kiállítás a homoludens.hu Egyesület és a Kult13 közös programja, amelyhez az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház biztosítja a helyszínt.

A kiállítás a Gyermek- és Ifjúsági Ház teljes nyitvatartási idejében, ingyenesen megtekinthető.

Időpont: 
2014. április 11. 18.00 - 2014. június 3. 10.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
jáTÉKA kiállítás
Kapcsolódások: 
Puzzle kirakó verseny
Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

A kiállítás megnyitóra 20-25-en gyűltünk össze. Bemutatásra kerültek a tárolókban és a falon látható hagyományos és különleges puzzle-k. Mindenki elábrándozhatott, hogy melyiket rakná ki a legszívesebben otthon. Hagyományainknak megfelelően a puzzle játékokkal a megnyitó előtt és után is játszani lehetett és persze majd a későbbi klubokban is lesz rá lehetőség.