Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Mexikói párbaj kártyajáték

A Mexikói párbaj (Mexican Standoff) egy olyan életveszélyes patthelyzet, melynek során több párbajhős egyszerre fog fegyvert egymásra, de ha valaki elsüti a fegyverét, akkor nagy valószínűséggel csak egyetlen fegyveres kerül ki győztesen…

Jefe Escopión Alfredo, a megátalkodott bandita, a Fekete Skorpió banda főnöke rettegésben tartja a környéket. Kiszámíthatatlan és mogorva természete miatt vele csak az igazán bátrak mernek ujjat húzni.
A játékosoknak (vadnyugati hősöknek) az lesz a céljuk, hogy szembeszálljanak a Fekete Skorpió bandával és minél több banditát juttassanak rács mögé a játék 7 fordulója alatt, és eközben minél több pontot gyűjtsenek össze a vadnyugaton.

A legtöbb játékkal ellentétben itt az alacsonyabb számozású lapok fognak többet érni, mivel kevesebb van belőlük.
A játékosok pisztolypárbajra is hívhatják egymást - így akár a seriffet is -, azonban a párbaj után mindig csak egy játékos marad talpon, aki ezzel egyszerre több ütést fog elvinni.A játék végső győztese az lesz, aki a legmegfelelőbb pillanatban indít pisztolypárbajt, és ezáltal a legtöbb ütést, különleges kártyalapot (bandita, seriff, seriffhelyettes) és pontot szerzi meg.

A Mexikói párbaj egy egyszerű és gyors (mint a golyó) kártyajáték, melyben a legfontosabb szabály az, hogy a kisebb lapok értékesebbek, mint a magasabb lapok - de csak addig a pillanatig, amíg pisztolypárbajra nem kerül sor!

A játék menete: 11 kártyalapot kapunk a játék elején, egy szabadon választott lapot (magányos lovas) képpel lefordítva átadunk az utánunk közvetkező játékosnak. Majd utána megpróbálunk minél több ütést hazavinni a játék során, igyekeznünk kell vagy a legkisebb lapot beletenni az ütésbe (minden kártyából annyi db van játékban, amennyi rá van írva) vagy egy Mexikói párbajt kiprovokálva vagy elindítva a legértékesebb lapokat (Mexikói banditák) begyűjteni.
A Mexikói párbaj során mindig az nyer, aki a legtöbb egyforma értékű lapot tudja letenni maga elé, vagyis a leggyengébb - bár nagyobb számú, magas lapok a párbaj során alaposan felértékelődnek.
A játék során a kezünkben tartott lapjainkat megfelelően menedzselve, a veszélyes banditákat begyűjtve és egy kis szerencse segítségével legyőzhetjük a többi vadnyugati párbajhőst.
A játék bőségesen megjutalmazza azt, aki felvállalja a seriff szerepét, de még az nyerhet, aki sunyin hátba durrantja a másikat az utolsó körben…
A játék végső győztese az lesz, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a 7 forduló után.

Játékkategória: 
kártyajáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
9
Játékidő: 
30
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
5