Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Catan Tengeri utazó társasjáték

A Catan telepesei alapjátékának összes játékszabálya továbbra is életben van, amelyet megspékelünk a kiegészítőjével.

A játékosok ha tengeri felfedezésre adják fejüket, úgy egy tengermenti városból indíthatnak hajó utakat. A hajókat (ahogy az utakat is) két nyersanyagért vásárolhatnak (gyapjú és fa), amelyeket két tenger lapka vagy egy tenger és egy táj lapka (tengerpart) találkozására tehetnek le. Ha a hajókkal elérkeznek egy tájkartonhoz, úgy oda építhetnek települést. Innentől lezártnak tekintendő egy útvonal és a leghosszabb útért járó kártya birtoklásáért is harcba lehet vele szállni. Ha nem építünk a végére települést, úgy áthelyezhetővé válik az utolsó hajó a sorban.

Az új területek felfedezésével rábukkanhatunk aranylelő helyekre is, amelyek mintegy joker helyszínnek számítanak. Ha ide építünk települést és a rajta lévő számot kidobjuk, úgy nyersanyagnak bármit választhatunk.

A kiegészítőben kapunk még egy Kalóz figurát, amelyet vagy bele teszünk a játékba és akkor együtt fosztogat a Rabló figurával vagy csak a Rablót hagyjuk a játékban. A Kalóz tulajdonképpen ugyanúgy fosztogat, mint az alapjáték Rablója, csak tengeren. Hetes kidobásával mozdítható (vagy-vagy alapon, amennyiben a Rabló is játékban van) és ahova lekerül, ott kifosztja egy játékost, ha van hajója a területen. Ameddig onnan át nem helyeződik, addig a hajók sem mozdíthatók a hexa körülről és arra nem mehetnek hajó útvonalak.

Hogyan lehet nyerni?
A Catan telepesei alapjáték szerint, 10 pont összegyűjtésével nyerhetnek a játékosok.

Végezetül:

A Tengeri utazó újabb lehetőségeket kínál. A játékszabály mellé játékosszámtól függően különböző javaslatot kapunk az induló tábla felépítésére. Nagy fokú újrajátszhatóságot biztosít így a játékosoknak, akik ezzel a kiegészítővel újra kell, hogy gondolják az eddigi, jól bevált stratégiájukat!

Játékkategória: 
táblajáték
Játékkategória: 
társasági játék
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
nehéz
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
90
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4