Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
 Kacsaúsztató trársasjáték

Nagyon kedves és szép Keller Mayer társasjáték, melyben a játékosok közös feladata, hogy eljuttassák a kacsa mamát és a 3 kiskacsáját a tóba még mielőtt lemenne a nap.

A játéktábla mezőin ugyanazokat az ábrákat láthatjuk, mint a dobókocka oldalain. A játékosok felváltva dobnak a kockával, majd megbeszélik, hogy melyik kacsát léptessék a táblán.
Fontos, hogy mindig a kacsa anyukának kell elől lennie; egy mezőn nem lehet több kacsa; minden dobás után csak egy kacsát léptethetünk, úgy, hogy a legközelebbi olyan mezőre lépünk vele, mint amit dobtunk.

A tábla utolsó pár mezője már nem az addig megszokott. A tavon látható első tócsába a mamának kell elsőnek érkeznie, és őt a napocskán kívül bármilyen dobással oda helyezhetjük. Mivel a tó forgatható, és a kiskacsáknak is ide kell érkezniük, így a mama bábut előre tolva újabb kis tócsa bukkan fel, ahová a következő kacsát tehetjük.

Abban az esetben, ha napocskát dobunk, akkor a nap jelölőt egy mezővel jobbra kell tennünk a függőlegesen állított szivárvány táblán.
Ha szerencsénk volt a dobásainkkal, és ügyesen léptettük a kacsákat, akkor mind a négyen azelőtt a tóban úszkálhatnak, mielőtt a napocska elérné a szivárvány végét.

Aranyos kooperatív játék kisebbeknek, mellyel fejleszthető a szociális készség, és a beszédkészség.

Játékkategória: 
pedagógia
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
3
Létszám min.: 
1
Létszám max.: 
4