Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Anagramma

Feladat:
Egy szó betűit keverve kapjuk meg, ki kell találni az eredeti szót.

A játék működése:
A játék során a „Feladvány” tálcáról egyenként kell áthúzni a betűket a „Megfejtés” tálcára. A betűk automatikusan a tálca bal oldalára ugranak. Egy betűt két másik közé úgy tudsz betenni, hogy közéjük húzod és akkor csak akkor engeded el az egér gombját, ha a két betű között egy függőleges sötét csík látszik. Ha jó a megfejtésed, a program gratulál. Ahhoz, hogy a megfejtők listájában megjelenjen a neved, frissíteni kell az oldalt.
- Minden nap egy új feladvány jelenik meg. Előző napi automatikusan lezár éjfélkor, és új feladvány jelenik meg.
- Egy napon akárhányszor próbálkozhat a játékos, amíg helyesen meg nem sikerül oldania a feladványt. Azonban ha már beküldte egyszer és elfogadta a gép a megfejtését, akkor aznap már nem küldheti be újra a megfejtést. Ebben az esetben ha újra a játék oldalára megy, akkor egy erre figyelmeztető szöveg jelenik meg.
- Ha az aznapi feladvány beküldője akarja megfejteni saját feladványát az nem fog menni :-)
- Csak regisztrált tag küldhet hozzászólást.
- Kérjük, hogy hozzászólásodban a véleményedet írd le a feladvánnyal kapcsolatban, esetleges hibára hívd fel a figyelmet. Ne segíts a feladvány megoldásában utalásokkal vagy a konkrét megoldás leírásával, mert ezzel elrontod a többiek játékát. Ha véleményt szeretnél cserélni az anagramMA játékkal kapcsolatban, menj az Anagramma gondolatok fórumra.

Extra üzemmód: Mazsolázó
A szerkesztők által előre elkészített listából választhatnak tetszőleges feladványt a játékosok. A megjelenő listában a fejlécekre kattintva sorrendezhetők, ill. az oszlopok szélessége átállítható. Helyes megfejtés esetén gratulál a program, de nem tárolja sehol a megfejtéseket és azt sem, mely feladványokat oldotta már meg a játékos.

Extra segítség: Megkever
A feladvány betűit véletlenszerűen megkeveri. Sok játékosnak ez segít a megfejtésben, ötletet ad vagy elvonja a figyelmet a feladvány szavairól.

Korábbi megfejtések:
- Az utolsó 14 nap feladványai, megfejtései, megfejtői és a feladványokhoz fűzött esetleges hozzászólások látszanak.

TOP listák:
- Az évszámra kattintva az éves TOPlisták, a hónapokra kattintva a havi TOPlisták jönnek elő.
- Regisztráció nélkül is lehet játszani, de akkor nem jelenik meg a játékos neve a toplistában.

Küldj új anagrammát:
- A feladvány küldésről a szerkesztők értesítést kapnak, és hamarosan visszajelzést kapsz belső üzenetben, hogy elfogadták-e.
- Kérünk, hogy "szép" feladványokat küldj be, azaz a feladvány szavai ne csak önmagukban legyenek értelmesek, hanem valami laza összefüggés is legyen közöttük, kifejezésként. Pl. "arra kutya fűrészek epe" helyett ... bármi más.
- A meghatározás szövege lehet egyszerű vagy talányos is, de érdemes elkerülni a túl általános megfogalmazást. Pl. "híres ember" helyett jobb a "külföldi írónő", "étel" helyett a "finomság", "sportoló" helyett "olimpikon" "kajakozó". Túlságosan pontos meghatározást is érdemes kerülni, mert akkor túl könnyűvé válik a feladvány, pl. "2008-as magyar olimpiai bajnok kenu egyesben"
- A feladványban és a megfejtésben csak a következő karaktereket fogadja el a rendszer: a magyar ABC nagybetűi, kisbetűi (de külföldi spec. karakterek nem!) space (szóköz) . ? ! - , : ’

Ezeket küldted már be:
- Beküldött feladványaid, az aktuális státusszal.


Az extra anagramMA játék indítása

A játék másik változata:
Gyors anagramMA szabályok

Játékkategória: 
anagramma
Játékkategória: 
társasági játék
Beküldő: 
Csányi János
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
szóalkotó
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
on-line játék
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
12
Játékidő: 
10
Létszám: 
1
Szerencse/tudás: 
5