Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
jáTÉKA kiállítás 1: Családi társasjátékok

Különleges kiállításra invitáljuk a játékkultúra iránt érdeklődőket. A jáTÉKA kamarakiállítás sorozat hónapról hónapra tematikusan mutatja be a játékok különböző érdekes fajtáit - gyerek, felnőtt és családi játékokat.

Az első kiállítás témája: családi társasjátékok. Az egyik tárolóban díjnyertes tinédzser-felnőtt társasjátékok láthatók, a másikban olyanok, amelyekkel kisebb gyerekek és szüleik játszhatnak.

Mit ér a játék, ha csak vitrinben, üveg mögött látható? A kiállítás különlegessége, hogy a játékokkal játszani is lehet a Családi Társasjáték Klubban (november 22., december 6., 20.) és a Tücsöktanya hétvégi programjában a Ki nevet a végén Társaskörben (november 24., december 1., 7., 21.).

A kiállítás a homoludens.hu Egyesület és a Kult13 közös programja, amelyhez az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház biztosítja a helyszínt.

A kiállítás a Gyermek- és Ifjúsági Ház teljes nyitvatartási idejében, ingyenesen megtekinthető.

A kiállításról egyenlőre többet nem árulunk el: gyere el november 22-én pénteken, és nézd meg magad az ünnepélyes megnyitón, 18.15-kor.

HOSSZABBÍTÁS
A jáTÉKA kiállítást meghosszabbítottuk 2014. január 16-ig, így még több alkalom van megismerkedni a kiállított játékokkal. A jáTÉKA2 kiállítás ezért január 17-én nyílik majd.

Időpont: 
2013. november 22. 18.00 - 2014. január 13. 12.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
jáTÉKA kiállítás
Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Akik később érkeztek, sem késtek le a megnyitóról, végül háromnegyed hét tájban kezdtünk neki. Persze addig sem unatkozott senki, a játékklub működött.

A megnyitón röviden összefoglaltam egyesületünk 2013-as tevékenységeit, majd a kiállítás bemutatója következett.

2 tárolót töltöttünk meg játékokkal. Az egyikben 4 olyan játékot válogattunk, amelyek felnőttek: baráti társaságok játéka, vagy családban, nagyobb gyerekekkel játszhatók igazán. A Társasjátékos Díj győztese volt 2011-ben a Finca, 2012-ben a Mamutvadász, 2013-ban pedig a Santiago de Cuba. Mindhárom jellemzője, hogy gyűjtögetni kell bennük, és az alapján lesz győztes. Az Escape abban különleges, hogy 10 perc alatt kell kiszabadulni egy katakombarendszerből, egymást segítve. A másik tárolóban kisebb gyerekekkel is játszható játékokat tettünk, de általában felnőttek is játszhatják, mert a véletlen szerepe mellett stratégiák dolgozhatók ki. A DinoPark és Gold Nugget kockajátékok, de ügyes ötletekkel megcsavarva. A Raketofixet logopédusok és fejlesztőpedagógusok találták ki, szórakoztató fejlesztőjáték. A Dragons szép vizuális képet ad a játék során, a Monte Banana pedig a vicces majmocskák ellenére komoly fejtörést okozhat.

A megnyitó abban is hagyománytörő volt, hogy az érdeklődők nem illedelmesen a háttérben álldogálva hallgatták végig a szöveget, hanem a gyerekek rögtön betömörültek a tárlók köré, időnként még rám is csimpaszkodva, úgyhogy a felnőtteknek csak a megnyitó után volt lehetősége megnézni, amiről beszéltem. A megnyitó után pedig minden játékot ki lehetett próbálni a Családi társasjáték klubban.


mindentilosországban ez üdítő kivétel volt :D ilyen megnyitókat szeretnék látni mindenfelé..