Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
jáTÉKA2 játékkiállítás

Különleges kiállításra invitáljuk a játékkultúra iránt érdeklődőket. A jáTÉKA kamarakiállítás sorozat hónapról hónapra tematikusan mutatja be a játékok különböző érdekes fajtáit - gyerek, felnőtt és családi játékokat.

Második kiállításunk a farsang időszakához kötődik. Ilyenkor arra vágyunk a farsangi bulikon, hogy szórakoztató, könnyen megtanulható játékokkal játsszunk. Baráti, családi körben izgalmas, csengő, bongó, csapó, leeső, grimaszoló, mutogató, rajzoló, dumáló egyszóval akciós játékok kerültek a tárlókba.

Hit the Hat
Izgalmas családi játék, amihez jó megfigyelőkészségre, gyorsaságra, jó reflexekre van szükség. Fejleszti az összehasonlítási készséget és a kéz koordinációt. A játékosok mindhárom kockával egyszerre dobnak. A kockákkal kidobott eredmény megmutatja, hogy melyik kalapra kell a többieket megelőzve lecsapni.

Grimassimix
Német logopédusok fejlesztették ki, egyszerre szórakoztat és fejleszti a gyermekek artikulációs mozgásügyességét. Színes, a gyermekekhez közelálló képvilágával igazi szórakozást jelent. Játékos formában nemcsak az ajak és nyelvmozgások ügyesítésére alkalmas, hanem ezen mozgások tudatos kivitelezésére, az utánzókészség, ezáltal a megfigyelőkészség fejlesztésére.

Good Friends - Mit gondolnak rólad a barátaid?
Most kiderül, hogy mit gondolnak rólunk a barátaink! Felolvasunk egy kérdéskártyát. A kérdést mindenki hozzárendeli egy játékoshoz, és szavazatát bedobja a gyűjtőbe. A szavazás után mindenki egy tippkártyával megtippeli, hogy hány szavazatot kaphatott. Végül megszámoljuk, hogy ki hány szavazatot kapott és felírjuk a helyes tippek szerint kapott a pontokat.

Activity Disney Gyerek
Kártyáit és játékfelületét a Disney klasszikus mesékből megismert szereplők díszítik. A kártyákon szereplő feladványok is a Disney mesék világából valóak. A mesehősök egy igazán vidám játékra csábítják a gyerekeket. A játék fejleszti a gyermekek kifejezőképességét, kézügyességét és problémamegoldó képességét.

Activity
Kreatív kommunikációs játék. A kártyákon levő szavakat, kifejezéseket a csapattársakkal mutogatva, körülírva vagy lerajzolva kell megértetni. Minél nehezebb feladat, annál több pontot ér.

Speed Cups
Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felcsapunk egy feladatkártyát, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja. Akkor kell a csengőre csapni, ha helyes sorrendben állnak a poharak! Ügyesnek, jó megfigyelőnek és gyorsnak kell lenni!

Maradj talpon
A Maradj Talpon! kvízműsorból készült társasjáték. Baráti társaságok, családtagok vetélkedhetnek ebben az izgalmas és szórakoztató kvízjátékban. Kockáztatva, taktikázva ki kell ejteni az ellenfeleket a győzelemért. 900 változatos kérdés a millióhoz vezető úton.

Halli Galli
Gyors akciójáték. Csapj a csengőre, de csak akkor, ha öt azonos gyümölcsöt látsz! Az a játékos, aki a leggyorsabban csap a csengőre, megnyeri a felfordított lapokat. A játékot az a játékos nyeri, aki legtöbb kártyalapot gyűjtötte össze.

Mit ér a játék, ha csak vitrinben, üveg mögött látható? A kiállítás különlegessége, hogy a játékokkal játszani is lehet. A játékok a Családi Társasjáték Klubban (01.17., 01.31., 02.14.) és a Ki nevet a végén Társasjáték Körben (01.19., 01.26., 02.01., 02.15., 02.22.) kipróbálhatók, megtanulhatók. Jó szórakozást!

A kiállítás a homoludens.hu Egyesület és a Kult13 közös programja, amelyhez az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház biztosítja a helyszínt.

A kiállítás a Gyermek- és Ifjúsági Ház teljes nyitvatartási idejében, ingyenesen megtekinthető.

Kiállítás megnyitó: január 17. 18.15-kor.

Időpont: 
2014. január 17. 18.00 - 2014. február 24. 12.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
jáTÉKA kiállítás