Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Kiállítási retro játék: Ki ez?

Ismét különleges kiállításra invitáljuk a játékkultúra iránt érdeklődőket. A jáTÉKA kamarakiállítás sorozat tematikusan mutatja be a játékok különböző érdekes fajtáit - gyerek, felnőtt és családi játékokat.

Harmadik kiállításunk a korábban megszerzett tudásunk ellenőrzésére, felelevenítésére szolgál. Lexikális, vizuális emlékezet, retro és új játékok találhatók a tárlókban. Lehet válogatni, ki-miben erős, mely művészeti, vagy tudományos területet ismer jobban. Van közöttük olyan, ami kissé "szárazon" a tudást kéri számon, van, amiben dobókockadobás segít a véletlen bevitelébe a játékban, és van ahol a szerencse még nagyobb szerepet játszik.

Akinek van még otthon más kvízjátéka, kérjük hozza be a Családi Társasjáték Klubba, szívesen kipróbálnánk!

Inquizitor, Inquizitor 2
Kvízjáték haladóknak, 2500 kérdéssel. Dobókockával dől el, az 5 csoportban levő kérdések közül mire kell válaszolni. A második rész újabb 2500 kérdést tartalmaz.

Magyarország kvíz
Játékos formában eleveníti fel és bővíti ismereteinket hazánkról. A kvízjáték felöleli a tágabb értelemben vett általános műveltség alapjait, témakörei: történelem, irodalom, zene, művészet és sport. Megtudhatjuk, hogy mi Makó folyója, hogyan készül a slambuc, és a magyar uralkodói házakat is feleleveníthetjük. A Magyarország kvíz játék kiválóan alkalmas családi, társasági vetélkedők megrendezésére, és oktatási célokra is. A 220 játékkártya egyik oldalán az 5 témakör kérdései, a kártyák hátoldalán pedig az 5 témakör válaszai vannak.

Magyarország kvíz junior
Hazánkról szerzett ismereteinket tehetjük próbára, vagy játékos formában gyarapíthatjuk tudásunkat a különböző témakörökben; történelem, irodalom, földrajz, művészet, híres emberek. 8 éves kortól.

Forty Two (42)
A kártyák előlapján 3 kérdés van. A kérdések előtti színkockák megadják, hogy mennyi időnk van a válaszadásra, amit egy időmérő mutat nekünk. A kártyák hátlapján lévő szám adja meg a helyes megoldásért kapható pontot. A pont mértékében előrelépünk a játéktáblán. Az nyer, aki elsőként éri el a 42-es mezőt.

A nagy Kvízjáték
Általános iskolás korosztálynak készült kvízjáték, a jól ismert "Mi micsoda" ismeretterjesztő könyvsorozat alapján. Több mint 1200 kérdés és válasz a történelem, biológia, technika, kultúra, természetismeret és földrajz témakörökben.

Első kvízjátékom
Az Első kvízjátékomhoz nem szükséges olvasni tudás. A képes rejtvények kisgyermekeknek készültek. A különböző témakörök eltérő készségeket fejlesztenek úgy, mint a beszéd és a szóalkotás, a logika. A kártyákon megjelennek a színek, a formák, valamint a számok és a mennyiségek.

Retro játék: Kérdezz! Felelek
Műveltségfejlesztő, izgalmas szellemi társasjáték, együtt játszhatja az egész család. Egri János társasjátéka, aki sok televíziós vetélkedő vezetője volt a 90-es évekig. Az alapjátékban személy, évszám, tárgy, fogalom, hely, élőlény kategóriákban, a kiegészítő készletekben még tucatnyi egyéb kategória. Minden feladatra 12 részinformáció van, a játékosnak kell eldöntenie, hanyas számú információt kéri. Annál több pontot kap, minél kevesebb információból megfejti a kérdést.

Retro játékok: Ki ez? és Mi ez?
Az 1960-as Ki ez? művészettörténeti társasjáték, amelyben festőkről szóló információk olvashatók a feladványkártyákon, de a festő neve nem. Első feladat a festő nevének megfejtése, második feladat pedig a kártya hátoldalán levő kép címe.
Szintén 1960-ban készült a Mi ez? A kártyalapokon budapesti műemlék épületekről, épületegyüttesekről olvashatók információk, a kártyák hátoldalán pedig a képük látható. Meg kell mondani a nevüket, továbbá hogy pontosan hol vannak.

Napi kvíz feladvány
Az Internet Játékházban minden nap új kvízfeladvány található, a legkülönbözőbb témakörökben. A játékosok éjfélig küldhetik be megoldásukat, utána láthatóvá válik a helyes végeredmény. Csatlakozz te is a megoldók csapatához!

Mit ér a játék, ha csak vitrinben, üveg mögött látható? A kiállítás különlegessége, hogy a játékokkal játszani is lehet. A játékok a Családi Társasjáték Klubban (02.28., 03.14., 03.28.) és a Ki nevet a végén Társasjáték Körben kipróbálhatók, megtanulhatók. Jó szórakozást!

A kiállítás a homoludens.hu Egyesület és a Kult13 közös programja, amelyhez az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház biztosítja a helyszínt.

A kiállítás a Gyermek- és Ifjúsági Ház teljes nyitvatartási idejében, ingyenesen megtekinthető.

Kiállítás megnyitó: február 28. 18.15-kor.

Időpont: 
2014. február 28. 18.00 - 2014. április 8. 12.00
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
jáTÉKA kiállítás
CsatolmányMéret
jateka3-kiallitas-plakat.pdf3.95 MB
jateka3-kiallitas-meghivo.jpg129.66 kB
jateka3-kiallitas-meghivo.pdf2.13 MB