Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Játék Cék zászló

Vannak a társasjátékokat kedvelők - meg alkotó kedvű játékosok is. Ilyenek az immár 20 éves Játék Céh tagjai, kiknek munkáiból kaphatnak ízelítőt mostani kamarakiállításunkon. A céhtagok közül sokan a hagyományos kézműves mesterségek művelői, a régi népi játékkultúra továbbéltetői, mások szintén ezekből a gyökerekből táplálkozva, és megújítva a mai kor formavilágához alkalmazkodva hozzák létre játékaikat. Az alkotók közt népművészet mestere, iparművész, képzőművész, kézműves egyaránt található. Munkáik fő közös jellemzője, hogy természetes anyagokból - fából, textilből, gyapjúból, papírból, kukoricacsuhéból, agyagból - készültek.

Egyéni műalkotások mellett igényes, kreativitást fejlesztő sorozat-gyártott játékok is szerepelnek, melyek közül lesz, amivel a kiállítás hagyományainak megfelelően játszani is lehet klubjainkban: a Családi Társasjáték Klubban, a Ki nevet a végén Társaskörben, a KSH Könyvtár Társasjáték Klubban és a Múzeumi Játékklubban. A kiállítást Bánóczi Lídia rendezte.

Megnyitó: 2018. február 2. péntek, 18.15-kor
Megnyitja: Gémesné Deák Júlia, a Játék Céh titkára

A kiállítás a homoludens.hu Egyesület és a Kult13 közös programja, amelyhez az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház biztosítja a helyszínt. A kiállítás megvalósításának támogatója a XIII. Kerületi Önkormányzat.

A kiállítás a Gyermek- és Ifjúsági Ház teljes nyitvatartási idejében, ingyenesen megtekinthető.

Időpont: 
2018. február 2. 18.00 - 2018. április 10. 10.00
Szervező(k): 
homoludens.hu Egyesület
Szervező(k): 
Játék Céh
Kiállító: 
Játék Céh
Rendezvény jellege: 
játszóház
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
jáTÉKA kiállítás