Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Carcassonne - Fogadók és Katedrálisok társasjáték

Egy remekbe szabott kiegészítés Carcassonne erődítményeihez, amely rengeteg új élménnyel gazdagítja a játékosokat. A kiegészítő új lapkákat tartalmaz: Katedrálist valamint tóparti Gazdaságot, amik megnövelik az utak és városok értékét. Sőt, egy új alattvalót is kapunk, amivel több befolyást szerezhetünk az értékeléseknél. Komplett kiegészítés 6 játékos részére

A játék alap mechanikái nem változtak, viszont a 18 lapka képes jelentős mértékben átformálni a stratégiánkat. A nagy meeple is érdekes szituációkat teremthet, amikor lehelyezzük a pálya egy-egy részére, mivel nem egy, hanem két alattvalónak számít a kiértékeléseknél. Tehát jól gondoljuk meg, mikor és hova helyezzük le.

Az új lapkák között vannak katedrálisok, amik minden oldalukon városrészben végződnek. Ha sikerül befejeznünk egy erődítményt, akkor az azt alkotó lapkákért fejenként nem kettő, hanem három pontot kapunk. Azonban ha egy nem befejezett erődítményhez csatlakoznak a játék végén, az ott tartózkodó lovagokért nem kapunk pontot.

A tóparti gazdaságok az utak értékét növelik. Minden befejezett útnál az útonállód nem egy, hanem két pontot kap lapkánként. A szabály itt is érvényes, miszerint a játék végén a be nem fejezett utakért nem jár pont, ha van mellette tóparti gazdaság.

Hogyan lehet nyerni?
Akár csak az alap Carcassonne-ban, itt is kiértékelitek a fent maradt meepele-ket a játék végén, és akinek több pontja van, az nyert.

A Carcassonne Fogadók és Katedrálisok kiegészítő rengeteget ad a játékhoz, és mondhatni kötelező daoknak, akik szerették az alap játékot. A taktikai „fegyvertár” jelentősen bővül ezekkel az új elemekkel. Mindenki készüljön nagyobb asztalokkal, hiszen a plusz lapkáknak köszönhetően már elég impozáns méretűre bővülhet erődítményrendszerünk, amit a játék végezetével csodálattal mutathatunk meg ismerőseinknek: „Nézzétek, ezt mi építettük!”

Játékkategória: 
táblajáték
Játékkategória: 
társasági játék
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
30
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6