Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Társasház társasjáték

Ebben a 3-5 játékos számára készült dedukciós partijátékban az egyik játékos a játékmester, aki a bűnözők bőrébe bújva válaszolja meg a nyomozók kérdéseit.

A játék története:

A városi rendőrség körében régóta ismert egy olyan bérház, amelynek lakói egytől-egyig tisztes polgárnak tűnnek, mégis gyanítható, hogy sok bűnöző rejtőzik közöttük. A legutóbbi bűnesetek során is kiderült, a feltételezett elkövetők ebbe a hírhedt épületbe menekültek. A rendőrfőnök ezúttal semmiképpen nem akarja elszalasztani a lehetőséget, hogy egyszerre akár több tettest is leleplezzen, így kedvenc nyomozóit küldi el a rettegett társasházba, hogy járjanak utána az ügyeknek a rendelkezésre álló személyleírások alapján. A ház lakói összetartanak ugyan, de igyekeznek együttműködőnek tűnni a rendőrséggel szemben. Főleg, ha a nyomozók fellépésükkel még annak látszatát is kerülik, hogy az a személy érdekli őket, akit éppen kikérdeznek. A néha látszólag teljesen ártatlan érdeklődéseik mögött azonban egy titkos megfigyeléseken alapuló központi jelentés van, így a kellőképpen furfangos rendőrök előbb vagy utóbb megtalálják a körözött egyént. No de melyikük lesz a leggyorsabb, ki tudja elsőként letartóztatni az elkövetőt?

A játék célja:

A játékosok közül a nyomozók egymással versenyeznek, hogy melyikük találja meg először azt a bűnözőt, akire ráállították. Ehhez rendelkezésükre áll egy személyleírás, fontos titkos statisztikai adatok, egy jegyzetfüzet és némi kenőpénz. Az utóbbi a ház lakóinak kikérdezéséhez nyújt segítséget, akik magukról semmit sem árulnak el, de a szomszédaikról esetleg azért adnak némi felvilágosítást. Mármint azokról, akiket ismernek… A játékban az egyik játékos a lakókat személyesíti meg. Válaszol a nyomozók kérdéseire, így ő nem vesz részt a versenyben. Szerepe kiemelten fontos és egyben hasonlóan izgalmas játékélményt okoz, lévén ő maga sem tudja, hol laknak a keresett személyek. A játékmester ügyességén, „színészi képességein” jelentősen múlik az adott parti hangulata.

Fontos!

A játékot két játékos is játszhatja. Ebben az esetben csak egyetlen nyomozó és egyetlen játékmester vesz részt a partiban. Ekkor érdemes felváltva játszani a két szerepkörben, és nyertest az alapján hirdetni, hogy kinek sikerült kevesebb körből befejeznie a nyomozást.

www.youtube.com/watch?v=SvuU0Nbl8BY

Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékkategória: 
rejtvényfejtés
Játékkategória: 
társasági játék
Tábla típus: 
speciális forma
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
logikai
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
10
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
5