Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Cluedo társasjáték

Cluedo társasjáték, amely megkerüli a szabályokat! Mi az, amivel még megúszod? Kit tudsz átverni? A jól ismert, ikonikus játék néhány csavarral. Szerinted valaki hazudik? Üss rá a hangjelzőre és állítsd elő az illetőt! Leplezd le ellenfeleid hazugságait a kihallgató-helyiségben! A „Hazugság kártya” pakli használatával a blöffölés gyerekjáték! Járj túl a kihallgatást végzők eszén, két igazság közé rejts el egy hazugságot!

Cluedo - Klasszikus misztikus, rejtélyes társasjáték a detektívregények világába kalauzol el bennünket. A cselekmény ott veszi kezdetét, hogy Samuel Black-et, a visszavonult milliárdost váratlanul meggyilkolják, méghozzá saját palotájában. A te feladatod az lesz, hogy Sherlock Holmes nyomán elindulva, felderítsd ezt az óriási rejtélyt, amelyben rögtön hat gyanúsított és 6 rejtélyes fegyver, valamint 9 szóba jöhető bűnügyi helyszín is akad, így csak rajtad áll majd, hogy az igazi tettest juttasd rács mögé.

A társasjátékban nagyon sok variációs lehetőség lehet, így igazán megunhatatlan!

A játék elején véletlenszerűen látatlanban kiválasztunk 1-1 gyilkost,helyszínt, bűntárgyat és ezeket eltesszük az ügyirati borítékba. A maradék kártyákat összekeverjük és szétosztjuk a játékosok közt. A feladat, hogy dobókockával dobott lépések szerint körbejárunk a kastélyban, miközben lankadatlanul figyelünk, hogy társaink milyen gyanúsításokat tesznek fel, ill. az egyes bűnjelek miket-kiket lepleznek le...és az egyes helyiségekbe érve, mi is felvázolhatjuk a gyanúnkat az elkövetőre vonatkozóan. A logikai társasjátékban lassanként kizárhatjuk az ártatlanokat (ebben segít a nyomozói jegyzettömb) és igyekeznünk kell, hogy a többiek előtt leplezzük le a gyilkosság elkövetőjét, nevezzük meg hol és hogyan követte el a gyilkosságot.

Játékkategória: 
agytörő feladat
Játékkategória: 
rejtvényfejtés
Játékkategória: 
szerepjáték
Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6