Belépés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
 • Puzzle kirakó verseny   6 nap 22 óra óta

  Már 6 órakor megkezdődött a nevezés a versenyre. Érkezési sorrendben minden csapat kiválaszthatta a 8 féle, nagyon szép, 500 db-os puzzle közül, hogy melyiket fogja kirakni. A klubterembe betettük az 5 nagy asztalt, igazságosan elfeleztük 2-2 részre mindegyiket, így itt 10 csapat versenghetett. Menet közben még 3 csapat jött, nekik a terem előtti folyosón jutott hely, így összesen 13 csapat volt. A legfiatalabb játékos 3 éves, a legidősebb 50 éves lehetett. Két csapat úgy jött, hogy még előtte nem jártak a klubban. Egy harmadik a kiállítást jött csak megnézni (a kvízjátékosat, amit már lebontottunk kedden...), így kellemes meglepetés volt számukra az új kiállítás és a verseny is. Voltak, akik csapatban szerettek volna indulni, de nem tudtak megegyezni, hogy melyik puzzle-t rakják, így egyéniben indultak végül :-)

  A Puzzle kiállítás megnyitója után 6:35-kor kezdődött a verseny, akkor bonthatta ki mindenki a puzzle-kat. Eredetileg azt terveztük, hogy 30 perces lesz a verseny, de hamar bebizonyosodott, hogy ennél nehezebb a feladat. Ezért hosszabbítottunk először 30 percet, majd újabb 30 percet. Látszott, hogy mindenki rakott már korábban is puzzle-t: rutinosan a színek szétválogatásával, majd a képkeret elkészítésével kezdték a legtöbben. A kisebb gyerekek versenyen kívül egyszerűbb puzzle-k kirakásával próbálkoztak. A verseny ideje alatt folyamatosan "közvetítettem", melyik csapat hogy áll, hiszen nem volt senkinek ideje arra, hogy felnézzen a saját asztaláról és a versenytársakat figyelje.

  8:00-kor fejeztük be a versenyt. Több díjat osztottunk ki: egyéniben egyet (Petra nyert, 1000 db-os puzzle volt a jutalma), 2 fős csapatoknál 1. és 2. helyezett, mert ebben a kategóriában indultak a legtöbben (1500 és 2000 db-os puzzle), és 3-4 fős csapatok számára is 1 díjat (2x1000 db-os puzzle) tudtunk kiosztani. Mindenki hazavihette a kirakott puzzle-ját is - jó kikapcsolódás lesz ez majd valamelyik hétvégére.

  Köszönjük a Piatnik Budapest Kft. támogatását a verseny létrejöttéhez és köszönjük a felajánlott díjakat is.

  Ez volt a Családi Társasjáték Klub első olyan versenye, amelyen egyszerre, sokan versenyeztek valamelyik játékban. Maguk a játékosok is nagyon belelkesedtek, jó volt a hangulat, így fogunk szervezni a jövőben is hasonló versenyeket - várjuk az ötleteket, javaslatokat, milyen versenyszámok legyenek.

 • Családi társasjáték klub 76. - puzzle, puzzle, puzzle   6 nap 23 óra óta

  A klub idejének nagy részét a puzzle verseny foglalta le (arról részletesen a verseny beszámolójában olvashatók információk). A verseny alatt Sándor foglalt le néhány gyereket a tabletje segítségével logikai játékokkal, ill. akik nem versenyeztek, azok az Első kvízjátékom-mal játszottak. A verseny után gyorsan felvittünk néhány doboznyi játékot, így volt Wizard, Abalone, Repello, Rolit játék. A következő alkalommal már a kertben kezdünk, hozzuk a kerti játékokat!

 • Családi társasjáték klub 75. - játék, bajnokság   1 hét 5 nap óta

  A földszinten a bevált gyakorlatnak megfelelően a zajosabb, nyüzsgősebb játékok voltak, az emeleten pedig a csendesebbek. Evelin segített önkéntesként a játékok bemutatásában. Sokan játszottak a CubiCop-pal, de végül verseny, pontszámokért nem alakult ki. Elhoztuk újra a pöccintős játékunkat (Crokinole). Laci toborzott új játékosokat a Rummikub játékhoz, kell is a játékos létszám az őszi országos verseny házibajnokságához. Evelinék egy városépítős játékot hoztak otthonról, nagyon érdekes volt, de nem jutottunk a közepéig játékismertetéssel együtt másfél óra alatt. A "szokásos" Wizard csapat is összeállt, a Finca sem maradhatott el. Népszerű volt a Repello, az Abalone, A nagy kvízjáték, a Swish, a Monte Banana, a Blanko és a Dino Park. Öt játékosunknak gyűlt össze az 5 pontja a klubba járásért, így mindegyikük választhatott 1-1 kártyajátékot ajándékul.

 • Családi társasjáték klub 74. - magyar játékok estéje   3 hét 2 nap óta

  Nagyon jól bevált az az ötlet, hogy két részre osszuk a csapatot, több helyünk lett, kényelmesebben voltunk és nem zavarták egymást a játékosok. Így folytatjuk legközelebb is.
  Csanádi József több játékot is bemutatott, melyeket kipróbáltunk: a Reneszánsz magyar kártyát és a Tutanhamont. Utána a Lovagkorral játszottunk és a két órás bemutató végére jutott a Hétmagyar, amelyre már csak egy kis szabálymagyarázatnyi idő volt. A középiskolás csapat (Ákossal kiegészülve) egy kooperatív gamer játékot próbált ki (Red November), amelyet az egyikük hozott a klubba (igen, hozott anyaggal is dolgozunk...). Nekik sem volt idő befejezni a játékot, pedig az egymaga tartott vagy két órát. Volt Bűvös kocka kirakás és CubiCup játék, de nem versenyként, hanem "csak" játékként. A Világgá megyek volt még hosszabb játékmenetű, és ezeken kívül még sokféle más játékot is kipróbáltak a játékosok.
  Majd minden alkalommal, így most is volt olyan játékosunk, aki ötödször jött a klubba, így megkaphatta a kiválasztott kártyajáték ajándékot.
  Horcsin Tamás, első olyan középiskolásunk, aki az 50 órás kötelező szolgálatát nálunk kezdte meg az ősszel, éppen itt a klubban fejezte be az 50 órát. Gratulálunk neki szorgalmáért és segítőkészségéért! Sok-sok gyereknek és felnőttnek okozott örömet az elmúlt hónapokban. Reméljük, most már önkéntesként jön minél több játékostárunkat megismertetni a játékokkal.

 • Családi társasjáték klub 73. - kvízjátékok mindenkinek   5 hét 3 nap óta

  A kiállítás megnyitón a klub játékosaihoz a földszinti farsangi rendezvény résztvevői közül is többen csatlakoztak, így alig fértünk el az előtérben. Kvízkérdések helyes megválaszolásáért jutalom járt.
  Sok kvízjátékot kipróbáltunk (Inquizitor, Magyarország kvíz junior, Forty Two, Első kvízjátékom, A nagy kvízjáték, Kérdezz! Felelek), még az angol nyelvűekkel is próbálkoztak néhányan. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a Family Fortune játékot nálunk néhány nappal hamarabb ki lehetett próbálni, mint ahogy az RTL-en elindult a kvízműsor (ott ez a játék 4EN4LN néven fut márciustól).
  Előzetesen kértük, hogy akinek van kvízjátéka, hozza be, hogy kipróbáljuk. Tibor Idővonal játékot hozott, Zsuzsa egy magyar kvízjátékot.
  Mamutvadász, Wizard, Cubulus, SpeedCups és még vagy egy tucatnyi további játék is előkerült a polcokról.
  Ismét 40 fölötti lett a játékosok száma, ezért legközelebb "szekciókat" indítunk külön a földszinten (NYÜZSI) és az emeleten (NYUGI).

 • A kocka...   6 hét 1 nap óta

  Julius Caesar

 • Családi társasjáték klub 72. - tengeralattjárós társasjáték bemutató   8 hét 5 nap óta

  Az Alarm! U-Boot! játék bemutatóján Soós Balázs ismertette a játék szabályait és segített egész este a játékosoknak az első partikban (és a másodikokban is). 4 új játékossal gazdagodott a klub. Egyikük sajnos csak sokára tud újra jönni, mivel éjszaka indult Bakuba (aztán vissza Angliába), örülünk, hogy utolsó itthoni programként a Társasjáték Klubot választotta. Mónika akkor hallott rólunk először, amikor a héten Laci a klub plakátját tette ki a könyvtárban. Gyorsan kialakultak asztaltársaságok. Négyen összejöttek Activity-zni. A Németh László gimiből négyen jöttek játszani, hoztak is magukkal saját társasjátékokat: Bang-et kiegészítőkkel (nálunk a klubban csak az alapjáték van meg), Citadellát és még egy hosszabb játékmenetű játékot. Ezekkel nekik el is telt a 3 óra (igazából be sem tudták fejezni). Ákos is csatlakozott hozzájuk. Balázsék családja, baráti köre az Érzékek Birodalmát próbálta ki, aztán a Száguldó Robotokat. Volt Wizard kártyacsata, Finca. Mónika egyedül jött, neki megtetszett valamelyik múlt évi rendezvényünkön a sütirakó logikai játék, azt fejtette egész este. Béláék a természetismereti játékunkat, a Faunát próbálták ki a Klickado mellett. Nem maradhatott el az óriás méretű Speed Cups sem. Sándor megint hozott a tabletjén érdekes logikai szoftvereket, már várták a gyerekek. 40-en játszottunk ezen az estén.

 • Családi társasjáték klub 71. - rajzold, mutogasd, mondd: Activity és Activity Disney   10 hét 6 nap óta

  Már nem csak az emeleten, hanem a földszinten is játszottunk, annyian voltunk, 42-en. Ildi a párjának szervezett szülinapi játékbulit 12 fővel, Balázs a rokonaival és azok barátaival foglalt egy nagy asztalt (ők aztán szinte egész este jól elszórakoztak a Good Friends játékkal). Kitti már múlt héten megszervezte a mostani Bang partit. Nagy örömünkre Buza Gyula is el tudott jönni, így egész este lehetett nála ostáblázni tanulni. Zsuzsa feltette a falra azt a különleges origamis dekorációt, amit a Civil Napra készített az egyesületünk számára. Az alapzajt felerősítette a Speed Cups óriás változatának huppogása, és a földszenten kipakoltuk a szintén óriás méretű Csupa csupasz tyúkeszűt a gyerekeknek. Ami még előkerült az este folyamán: Maradj Talpon, Wizard, Száguldó robotok, Abalone, Mamutvadász, Dino Park, Quoridor, Kang-a-roo, Klickado, CubiCup, Crokinole és néhány számítógépes logikai játék tableten.

 • XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja 2014   11 hét 2 nap óta

  Idén is nyertünk - a Legszínvonalasabb stand közönségdíját. Zsuzsi rengeteget készült a dekorációkkal. Komoly csapattal álltunk az érdeklődők elé: 16-an jöttünk össze. Kellett is a sok játékmester, mert a "szokásos" saját termünkön kívül az aulában is 4 asztalunk volt. 18 kisebb-nagyobb dobozba fért el a több mint 100 társasjátékunk. Sosem volt üres asztal nálunk, mindenki tudott az érdeklődési körének megfelelő játékot választani. Saját 5+1 állomásos játék keretében az érdeklődők többféle játékot próbálhattak ki - jutalomért. Többen jöttek a Családi Társasjáték Klub pontgyűjtő lapjukra aláírásért. Nagy siker volt az óriás méretű Speed Cups. Gyorsan elmúlt az 5 óra játékidő, sikeresen indult az évünk.

 • Családi társasjáték klub 70. - Új játékunk: Maradj talpon!   11 hét 3 nap óta

  A sikeres kiállítás megnyitó érdekében komoly előkészületeket tettünk. Annabella, Laci, Balázs és Tamás a megnyitó hetében elvitték a kiállítás játékait, hogy otthon vagy baráti körben kipróbálják. Fél 7 felé, amikor már 35-en összegyűltünk, megtartottuk a rövid megnyitót, aztán felmentünk a klubterembe kipróbálni a kiállítás játékait.
  A Speed Cups szórakoztató játék, de akkor igazán poén, amikor a folyosót elborító, vödör nagyságú "poharakkal" kellett villámgyorsan sorrendbe rakosgatni őket.
  Játékmestereink szorgosan mutatták be az új játékokat, de elővettünk régebbieket is, mint Repello, Mamutvadász, Santiago de Cuba.
  A Németh László gimiből újabb 5 új érdeklődő diák jött, akik a kötelező 50 órás önkéntes munkával kapcsolatban néztek szét. Végigjátszották a 3 órát. Elolvasták és játszották a 7 Csodát, a Good Friends játék pont nekik való volt, mert elég jól ismerték egymást - és a játékban kiderült, mégsem olyan jól. Azt mondták, jönnek legközelebb is.
  A Maradj talpon! játékban sorra mindenki "leesett", persze csak a figurája a játéktáblán. Volt grimaszoló (Grimassimix), kalapcsapkodó (Hit the Hat). Csak a klasszikus Activity-t nem vettül elő az új játékok közül.
  Úgyhogy volt csapkodás, csöngetés, nyüzsgés, grimaszolás, az egész emeletet bejátszottuk.

 • Családi társasjáték klub 69. - Új játékunk: Crokinole   13 hét 1 nap óta

  A "Kroki" (Crokinole) ahogy vártam, nagy sikert aratott, mind a 3 órában folyamatosan 3-4 játékos pöckölte a korongokat. Ákos nekifutott a Santiago de Cuba elmagyarázásának és egy mintajátékot is játszottak. Önkénteseink hazavihettek az év végére társasjátékokat kipróbálni, azok most visszakerültek a klubba. Elkezdtük szervezni, hogy a Civil Napon ki-mit csináljon. Még várjuk önkéntesek jelentkezését a Civil Napra!

 • Somoskői Zsuzsanna: Fog   14 hét 6 nap óta

  Nem segítene valaki? Nem tudom elkezdeni

 • Családi társasjáték klub 68. - Karácsony   15 hét 2 nap óta

  Az ünnepi készülődés ellenére 25-en eljöttek a klubba. Megint minden játékot előszedtünk.
  Az este az ajándékozás jegyében telt. Ajándékokat kapott a klub: Marci és Attila egy Jungle Speed játékot ajánlott fel saját otthoni játékaik közül a klub számára, Dodó pedig egy Four-in-a-row (négyet egy sorba) nevű ünnepi, szívecskés formájú lyukakkal ellátott játékot hozott Angliából. Zsuzsa egy saját, szív alakú hajtogatását (és kis csokit benne) hozta a játékosoknak. Köszönjük! Én a homoludens.hu Egyesület díszokleveleit adtam át segítőinknek, önkénteseinknek, akik rendezvényeken, a honlapunk feltöltésében, vagy játékötleteikkel járultak hozzá 2013-ban, hogy minél jobb legyen a klub, minél többen megismerjenek bennünket. A legtöbbet segítők az oklevél mellé sztereogrammokat is kaptak. A gyerekek egy doboznyi apró játékból válogathattak maguknak ajándékokat. Azért, hogy a klub társasjátékai ne szomorkodjanak a dobozokban az ünnepek alatt, a segítőink a klub végén hazavihettek belőlük játszani Karácsonyra vagy a szilveszteri bulira (khm. kérjük visszahozni 3-án).
  Ezúton is köszönöm mindenkinek az egész éves közreműködését, remélem mind segítőink, mind a klub játékosainak létszáma 2014-ben is növekedni fog.

 • Anagramma napi játék   15 hét 4 nap óta

  bocsika de megszerettem volna nezni a tegnapi megfejtest amit nem sikerult megfejtenem de nem talalom sehol ,hogy hol nezhetnem meg. valami otlet? elore is koszike

 • Anagramma napi játék   18 hét 5 nap óta

  Észrevettem, köszönöm!

 • Anagramma napi játék   18 hét 5 nap óta

  Extra anagramma újra működik - tehát ha megfejtitek vele a napi feladványt, akkor eltárolja a megfejtő nevét.

 • Családi társasjáték klub 67. - új játékaink: Érzelmek birodalma és Relativity   18 hét 6 nap óta

  Kivételesen nagyon korán odaértem, így már fél 6-kor nekikezdtünk játszani. A földszinten egy másik rendezvény készülődött, amíg várakoztak a szülők, testvérek az előadásra, felcsábítottam néhányukat játszani. Fél 7 tájban megérkezett a Társasjáték Klubba a Mikulás (vagy Télapó, vagy ahogy tetszik). Általában diszkriminatív a Mikulás, mert csak a gyerekeknek hoz ajándékot. Nálunk ilyen nem volt, aki énekelt, verset mondott vagy cigánykereket vetett, az mind kapott ajándékot, kisgyerekektől a nyugdíjasokig. Utána Pataky Krisztina játékbemutatója következett. Kivételesen olyan játékokról volt szó, amelyek inkább felnőtteknek szólnak, ennek megfelelően most az érdeklődő közönség is átalakult. Utána ki is próbáltuk a Relativity-t. A gyerekek ezalatt persze tovább játszottak a többi asztalnál. Zsuzsa Mikulás hajtogatást mutatott, többen el is készítették. A Mikulás másodszor is megérkezett (!), hogy a későn érkezők is kaphassanak ajándékot. Új önkéntest köszönthettünk az Ady Gimnáziumból, Dávidot, tetszett neki a klub, ezentúl ő is jön segíteni és ígérete szerint legközelebb már többen jönnek! A végén majdnem Escape-eztünk, volt CD lejátszó is hozzá, de elfogyott az idő - hamar eltelt ez a 3 órás klub. 38-an jöttünk össze.

 • Metró   18 hét 6 nap óta

  szegény anyukához 2 percel kesöbb indul a metro mint a barátnőjéhez, így csak akkor megy anyukához, ha abban a 2 perces intervallumban érkezik a metrohoz, ha a következö 8 perces intervalumban érkezik, akkor a barátnöjénél köt ki:)

 • Társasjátékok Ünnepe   19 hét 3 nap óta

  4 asztalt kaptunk a szervezőktől. Igyekeztünk egyénivé tenni a megjelenésünket. Csupa olyan játékot pakoltunk ki, amik máshol NEM voltak. A jó megérzésünket jelzi, hogy kipakoltuk a Dragons kártyajátékot, ami más asztaloknál nem volt, be is mutattuk többeknek éééés délután a MENSA HungarIQa társasjáték díj győztese lett logikai játék kategóriában. A falra sztereogramot ragasztottunk ki. Attila pedig hozta a sok saját készítésű játékát (na ilyen biztos nem volt máshol). Mert egyébként egy teljes színháztermet megtöltöttek az asztalok és rajtuk rengetegféle társasjáték. A színpadon a Társasjátékos Olimpiai versenyszámai mentek. Mi pedig drukkolhattunk a RummiKub Bajnokság résztvevőinek, mert Katit és Lacit beneveztük a Családi Társasjáték Klubból. Sajnos végül nem kerültek a döntőbe, de derekasan küzdöttek. Akinek a sok játék közül megtetszett valami, az az előtérben meg is vásárolhatta a forgalmazóktól. A MENSA-sok logikai játékokkal szórakoztatták az érdeklődőket, a MATE pedig háziversenyt tartott 10 társasjátékból.

 • Ki nevet a végén Társasjáték Kör 55. - Új játékunk: DinoPark   20 hét 3 nap óta

  Bejött a hideg idő - eljött rengeteg család. A Tücsöktanya hétvégi programján vagy 100-an voltak, így Eszter alig győzte a sok játékost. Sikerrel mutatkoztak be a jáTÉKA kiállítás gyerekjátékai.

 • jáTÉKA kiállítás 1: Családi társasjátékok   20 hét 5 nap óta

  mindentilosországban ez üdítő kivétel volt :D ilyen megnyitókat szeretnék látni mindenfelé..

 • Családi társasjáték klub 66. - új játékunk: LogiCard   20 hét 6 nap óta

  Nagy volt a nyüzsi. A TV13 forgatott a kiállítás megnyitóról és az évfordulós játékokról. Játékmestereink a megelőző napokban megismerkedtek az új, kiállításon látható játékokkal, hogy az érdeklődőknek meg tudják mutatni. Jéger József Tolna megyéből jött fel, köszönjük, több játéklehetőséget is megmutatott a LogiCard kártyáinak használatára és így persze kipróbáltuk: gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tetszett. Mivel a kiállítás 9 játéka plusz a LogiCard plusz az évfordulós játékok kinn voltak az asztalokon, nem pakoltunk ki mást, csak ha kérte valaki. Laci és Kati kedvéért volt Rummikub edzés, és még Zooloretto. A kiállításos játékok közül játszottunk az Escape, DinoPark, Gold Nugget, Raketofix, Dragons, Monte Banana, Mamutvadász játékokkal, csak a 2 leghosszabb szabály ismertetésű és játékidejű maradt ki, a Santiago de Cuba, és a Finca. Majd legközelebb, amikor nyugisabb lesz a klub. 30-an jöttünk össze, Norbinak és Bálintnak gyűlt össze az öt pontja a klubba járásért, így választhattak 1-1 kártyajátékot (Kecskefogóra, és TOPTrumpf Star Wars űrhajókra esett a választásuk).

 • jáTÉKA kiállítás 1: Családi társasjátékok   20 hét 6 nap óta

  Akik később érkeztek, sem késtek le a megnyitóról, végül háromnegyed hét tájban kezdtünk neki. Persze addig sem unatkozott senki, a játékklub működött.

  A megnyitón röviden összefoglaltam egyesületünk 2013-as tevékenységeit, majd a kiállítás bemutatója következett.

  2 tárolót töltöttünk meg játékokkal. Az egyikben 4 olyan játékot válogattunk, amelyek felnőttek: baráti társaságok játéka, vagy családban, nagyobb gyerekekkel játszhatók igazán. A Társasjátékos Díj győztese volt 2011-ben a Finca, 2012-ben a Mamutvadász, 2013-ban pedig a Santiago de Cuba. Mindhárom jellemzője, hogy gyűjtögetni kell bennük, és az alapján lesz győztes. Az Escape abban különleges, hogy 10 perc alatt kell kiszabadulni egy katakombarendszerből, egymást segítve. A másik tárolóban kisebb gyerekekkel is játszható játékokat tettünk, de általában felnőttek is játszhatják, mert a véletlen szerepe mellett stratégiák dolgozhatók ki. A DinoPark és Gold Nugget kockajátékok, de ügyes ötletekkel megcsavarva. A Raketofixet logopédusok és fejlesztőpedagógusok találták ki, szórakoztató fejlesztőjáték. A Dragons szép vizuális képet ad a játék során, a Monte Banana pedig a vicces majmocskák ellenére komoly fejtörést okozhat.

  A megnyitó abban is hagyománytörő volt, hogy az érdeklődők nem illedelmesen a háttérben álldogálva hallgatták végig a szöveget, hanem a gyerekek rögtön betömörültek a tárlók köré, időnként még rám is csimpaszkodva, úgyhogy a felnőtteknek csak a megnyitó után volt lehetősége megnézni, amiről beszéltem. A megnyitó után pedig minden játékot ki lehetett próbálni a Családi társasjáték klubban.

 • Családi társasjáték klub 65. - új játékunk: Térképesség   22 hét 5 nap óta

  A Wizard Nemzetközi Bajnokságon klubunk versenyzője, Pólya Antal 5. helyezést ért el, gratulálunk!!!
  Ő nyerte szeptemberben az Országos Bajnokságot, így másodmagával jogosult lett a nemzetközi versenyen való résztvételre. Részletes beszámolót is hamarosan közreadunk.

 • Családi társasjáték klub 65. - új játékunk: Térképesség   22 hét 5 nap óta

  Dani Gólyabáljára mentünk délután, ezért Ákos nyitotta a klubot. (Persze szakmai ártalom, hogy a Gólyabálon azt is memorizáltam, mit lehetne az ott látott osztályfeladatokból felhasználni a Játékklubban vagy játszóházainkban.) Amikor fél 8 tájban a Gyerekház elé értünk, halk mormogás szűrődött ki az emeleti klubhelységből, és az ablakokon keresztül összesen 3 ember körvonalát láttam. Ilyen kevesen vannak a klubban - szontyolodtam el. Aztán ahogy felmentünk az emeletre, kiderült, hogy minden asztal foglalt, a folyosón is mindenhol ültek, velünk együtt 34-es lettünk! Kellemes meglepetésként ért hogy Csaba, akivel 20 évvel ezelőtt dolgoztam együtt, eljött a klubba, és Imre, akivel egy másik cégnél 10 évvel ezelőtt, szintén. Kati és Laci tanulmányozták a Rummikub hivatalos szabályait, ahogyan majd a november végi versenyen játszani fognak. Újra előkerült a klasszikus sakk (apropó, szervezzünk egy kis oktatást is, szakértő közreműködésével?). A nagy, lerakós játékok közül a Zooloretto került elő, egyszerűsített szabályokkal, hogy kisebb gyerekek is játszani tudjanak vele. Régen volt már Bang csata, Kati kérte, hogy hozzuk most el - játszottak is vele. A Térképesség játékunk egy teljes nagy asztalt foglalt el (extra méretű a játéktáblája). Ami még volt az asztalokon a 9 órás zárásig: Aranyásók, Sütirakó, Colorio, Száguldó robotok, Swish, Wizard, Blanko, 42, Cubicup, Mágikus labirintus, Atlantisz.