Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Nürnbergi Nemzetközi Játékvásár Beszámoló 1. rész

Kalandos indulás

Ha valaki vállalja az időt és a költségeket, és nekiindulna az útnak, már csak olyan apróságokat kell elintéznie, mint az utazás módja és a szállás. Hogy a szállás miért kritikus? A nagy cégek már ÉVEKRE ELŐRE lefoglalják a városban a szállodákat, moteleket, tehát csak a város környékén (40-50 km-es vonzáskörzet) van esély szállás szerzésére. Kivételt képez az az eset, ha valakinek vannak ismerősei a városban. Ezzel azonban vigyázni kell, mert ugyanaz a helyzet a Játékkiállítás alatt Nürnbergben, mint nálunk augusztus 20-án a Tűzijáték idején - itt is mindenki megpróbálja feleleveníteni azokkal a kapcsolatot, akiknek Dunára néző lakásuk van, és nem biztos, hogy sikerül ablakhoz jutnia. Kocsival pedig azért kell utazni, hogy a városon kívülről egyáltalán meg lehessen közelíteni a kiállítási területet, amely Nürnberg szélén helyezkedik el.

Többszöri szervezés, átszervezés és keresztbeszervezés után úgy nézett ki 5-én, csütörtökön este, hogy idén nem tudok kijutni a vásárra, pedig évek óta készültem rá. :-(
Szerencsére a Gondolkodó Játékbolt munkatársai péntek reggel indultak és még volt egy férőhely náluk, így nagy örömmel csatlakoztam hozzájuk.

Út közben több jótanáccsal láttak el:

1. Ne fotózzam a kiállított játékokat. Mindenki nagyon vigyáz a saját találmányára, fejlesztésére. Sok olyan játék van, amelynek még csak a prototípusa készült el, esetleg később hozzák forgalomba, de már most forgalmazókat keresnek. Ötletet persze így is lehet lopni, de nehezebben. A kiállítók majd adnak prospektusokat, olyanokat és annyit, amilyet ők akarnak. A szombati szakmai napon nem is láttam senkit fotózni, vagy videózni.

2. Ne keseredjek el, ha csak töredékét tudom megnézni a kiállításnak (adatokat lásd később).

3. Ne gyűjtsek be minden termékkatalógust, mert nem fogom elbírni (persze nem fogadtam meg a tanácsot és szombat délután már lógó nyelvvel vánszorogtam a standok között).

Mázlimra abban a hotelben, ahol megszálltak (50 km-re Nürnbergtől), volt még férőhely, így kényelmesen tudtam aludni.

Szombat reggel a vásár bejáratánál regisztráltatnia kellett mindenkinek magát. Annyira komolyan kereskedelmi vásárnak veszik ezt a hetet, hogy csak azokat engedik be, akiknek meghívójuk van olyan cégektől, akik kiállítanak, vagy bizonyítani tudják, hogy játékkereskedők (az Internet Játékházat bemutató papírjaim sajtóigazolvány híján nem hatották meg őket, így a rejtett ász, a Kártyaváros CD segített ki). Ezen is átküzdöttük magunkat, a plasztik kitűzővel beléphettünk a vásár területére és úgy éreztem, most

megérkeztem Mekkába.

A beszámolót készítette: Csányi János

Játékkategória: 
játékforgalmazás
Szerző: 
Csányi János
Beküldő: 
Szikora Imre
Kapcsolódó linkek a Játékházban: