Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

VII. Nemzetközi Babakiállítás és VI. Országos Babakészítési Verseny

A Zichy-palota Családi Intézete
szeretettel meghívja Önt, Családját és Barátait
a
VII. Nemzetközi Babakiállítás
megnyitójára

2003. szeptember 4-én, 17 órára, a győri Zichy-palotába.

A kiállítást megnyitja:
Dr. Vígh Annamária
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma
Közgyűjteményi Főosztály Múzeumi Osztály vezetője

A kiállítás megtekinthető:
2003. szeptember 18-ig, mindennap 10-17 óráig

Néhány szó a VII. Nemzetközi Babakiállításról és VI. Országos Babakészítési Versenyről

Minden magyarországi, a szakmában elismerést kivívott babakészítő szükségét érzi, hogy évről évre új alkotással jelenjen meg e rangos eseményen. A kiállítás nemcsak a játék baba, hanem a felnőtteket is megfogó emberábrázolás világába vezeti el a látogatót.
A több száz mai készítésű, erre az alkalomra készült és elküldött babán kívül érkeznek muzeális babaházak a Nemzeti Múzeumból, Sindelfingenből, valamint régi babák, babázási kellékek és mackók is magyarországi gyűjtőktől. Német, osztrák, vajdasági babakészítők alkotásai is láthatók lesznek.
Az idei babakészítési verseny fő témája a híres mesehősök - a klasszikus meseirodalom alakjainak megformálása volt. Ehhez kapcsolódóan is sok-sok alkotás érkezett. A kiállítás ideje alatt több alkalommal babakészítő foglalkozások várják a gyermekeket és a felnőtteket. Valamennyi látogató leadhatja szavazatát a neki legjobban tetsző babára, mely elnyerheti a VII. Nemzeti Babakiállítás Közönségdíját.
A versenyen nyolc kategóriában mérhetik össze tudásukat az alkotók, a saját készítésű babák mellett azok is benevezhetnek, akik csak öltöztetni szeretik a babákat. Az idén első alkalommal mackó készítők is benevezhettek. A neves szakemberekből álló zsűri (többek között Wieber Mariann jelmeztervező, Ilse Moik ausztriai porcelán baba készítő) értékelési szempontjai érintik a technikai munka mellett az esztétikai megjelenítést is, valamint külön szempont a játszásra való alkalmasság. A verseny díjait a Zichy-palota, a Magyar Bababarátok Egyesülete, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság és a Global Doll Society ajánlja fel.

Időpont: 
2003. szeptember 4. 10.00 - 2003. szeptember 18. 17.00
Szervező(k): 
Zichy Palota
Rendezvény jellege: 
kiállítás
Rendezvény jellege: 
verseny