Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Jó játék - válogatás az ezredforduló játékaiból

Az alkotók kiválasztása egyfajta köszönet azon emberek számára, akik alkotásaikkal segítették, segítik a Kőszeg Galéria munkáját. Kiállításunk támogatója a Kiss Áron Magyar Játék Társaság.

A válogatás szándékaink szerint túl mutat a múlt felidézgetésén, célja több ennél:

1. Keresztmetszetet adni azokról az eredményekről, ahol szerintünk a magyar játék-készítés tart.

2. Felhívni a figyelmet a játék-játszás sokoldalúságára, a jó játék fontosságára.

3. Őszinte képet festeni a jelenlegi állapotokról, hiszen így lehet megfogalmazni azokat a feladatokat, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az uniós egyesülésben ez a terület ne sorvadjon el, hanem akár mint igazi hungarikum támogatásra érdemes lehessen.

4. Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a készítők-forgalmazók egymásra találjanak.

5. Tudjuk, a játékkészítés, forgalmazás nem problémamentes, modell értékkel tükrözi társadalmunk jelenlegi állapotát. Sok lehetőséget rejt magában, hiszen nemcsak a szlogenként emlegetett magyar kreativitást mutatja be, hanem azt is, hogy ezekkel a termékekkel a világ élvonalában vagyunk/lehetünk. Az előre lépés nem csak pénzkérdés!

6. Kiállításunkon a játékot hozzuk előtérbe, és azt mutatjuk be, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv, mely az életminőség javításáról szól, hogyan modellezhető a játékkészítésen keresztül. Ennek bemutatása vezérelte a rendezést.

7. Nemcsak a gyermeknek, de minden embernek joga van a játszáshoz, játékhoz! Nem mindegy, hogyan és milyen játékkal játszunk!

A készítőkről szívesen adunk információt, illetve kiállítási, forgalmazási lehetőséget biztosítunk azok számára, akik úgy érzik, hogy ezen a színvonalon dolgoznak.

Földes Mária és János

Időpont: 
2003. április 10. 10.00 - 2003. május 4. 17.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
További információ: 

Húsvét hétfőn és május 1-én zárva!