Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Dixit doboza és belseje

A Dixit társasjáték egyedi, korhatár nélküli családoknak, baráti társaságnak egyaránt jó szórakozás.

Ahogy a dobozán olvasható: „a határtalan képzelet játéka”. A Dixit társasjáték fantasztikus utazásra viszi el a játékosokat, egyedülálló játékélményt biztosítva nekik.

A Dixit kártyákon található lélegzetelállító alkotások vezetik a játék vezérfonalát, ezek a teljesen különböző tartalmú, témájú és hangulatú kártyalapok versengenek „egymással” a pontokért. A játék megnyeréséhez asszociációs készség, figyelem, kreativitás, ön- és emberismeret, és egy kis szerencse is szükséges.

A Dixit az egyik legsokoldalúbb társasjáték, mellyel találkozhatunk. Sokoldalúságát pedig az adja, hogy nagyon sokféle közegben, eseményen, szituációban, közösségben lehet elővenni. A társasjátékozáson kívül remek önismereti és személyiségfejlesztő segédeszköz, melyet pszichológusok, mentorok, mentálhigiénés szakemberek is előszeretettel használnak.

A játékosok gyönyörű festménykártyákat kapnak, a „mesélő” kiválaszt egyet a kezéből, amelyről mond egy utalást: egy szót vagy akár egy egész történetet. Majd a többiek is választanak a sajátjaik közül az utalás alapján. Összekeverik a kártyákat, és a játékosok megtippelik: vajon melyik lehetett a mesélőé? Pontot az kap, aki jól tippelt, vagy, aki saját lapjával megtévesztette társait. De vigyázat! Ha túl egyértelmű az utalás, akkor senki sem kap pontot abban a körben!

Játékkategória: 
társasági játék
Szükséges eszközök: 
Dixit doboza és belseje
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
8
Játékidő: 
30
Létszám: 
4
Létszám min.: 
3
Létszám max.: 
6
Szerencse/tudás: 
3