Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Schenk mini emberke

A Schenk-féle „Mini emberke” - Történelem játékaink tükrében című időszaki kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, megnyitja: Papucs András geológus, a kiállítás szervezője és rendezője.

A megnyitó után 13.30-17 óra között Nekem is volt Schenk játékom! - Gyűjtők, játékosok, nosztalgiázni vágyók délutánja. Kötetlen beszélgetés és játék. Hozd magaddal Schenk játékaidat, fényképeket, és az emlékeket!

Több kelet‐közép-európai országban gyártották a világhírű Playmobil játék másolatait az 1970-1990-es években. A gyártók kisebb‐nagyobb módosításokat végeztek az eredeti játékokon, de az alapvető méreteket megőrizték, így az apró kiegészítők mindegyikhez alkalmazhatóak voltak. A mintául szolgáló figurákkal szemben Magyarországon főként a történelemből merített Schenk Károly, a játékok készítője. Így megtaláljuk Mátyás király híres Fekete seregét és a törököket, de felleljük a magyar történelem másik fontos eseményének, az 1848‐49‐es szabadságharcnak a szereplőit is, az osztrák katonákat és a magyar huszárokat. A kiállítás számos kérdést megfogalmaz. Közülük talán a legérdekesebb; vajon milyen szerepet töltöttek be ezek az apró figurák és kellékeik az azóta felnőtt generáció életében? Minek köszönhető, hogy oly sokan számon tartják és gyűjtik őket?

Időpont: 
2016. március 12. 11.00 - 2016. október 1. 07.00
Rendezvény jellege: 
kiállítás
CsatolmányMéret
schenk_meghivo.pdf489.3 kB