Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Ébredéstől indulásig társasjáték

Ébredéstől indulásig szókincsfejlesztő játék

Ki ne ismerné a reggeli készülődéssel együtt járó stresszt? Hányszor határoztuk már el, hogy időben felkelünk, és kényelmesen elkészülünk, hogy nyugodtan, oldott hangulatban induljon a nap? Nos ez a való életben nem mindig sikerül, de azért törekedjünk rá! Ebben próbál segítséget nyújtani ez a vidám, könnyed beszélgetős játék.

Az is nyer, aki legelőször jut el az úticéljához, és az is, akinek a legtöbb kártyát sikerül összegyűjtenie. Valójában azonban ebben a játékban mindenki nyertes, mert elmesélheti a saját reggelét, és jót szórakozhat a játékostársak történetein.

Maga a játék három részből áll:

1. rész: Játéktáblán zajló játék. A tábla mezői a reggeli készülődés különböző fázisait ábrázolják, azokon kell végig menni. Ezt a részt az a játékos fogja megnyerni, akinek először sikerül eljutnia a célig.

2. rész: A játéktáblán több helyen egy-egy mosolygós fej van feltűntetve. Az a játékos, aki ilyen mezőre lép felhúzhat egy kártyát, amelynek a színe megegyezik az adott mező színével. A második rész győztese az a játékos lesz, akinek a legtöbb kártyát sikerült összegyűjtenie.

Ezt a játékrészt segíti a doboz kialakítása is, hiszen a doboz belsejében pont van annyi, hely, hogy a kártyákat színük szerint szétválogathassuk, így könnyebb lesz a húzásnál kiválasztani a nekünk megfelelőt.

3. rész: Ebben a részben az élménybeszámolók következnek - A kihúzott kártyák alapján minden játékos elmeséli a saját reggelét. Itt mindenki szabadjára engedheti a képzeletét, vicces, szórakoztató történeteket adhatunk elő. Ezt a részt az a játékos fogja megnyerni, akinek a történetét a többi játékos a legfrappánsabbnak találta. Nem feltétlenül kell győztest hirdetni, a cél hogy jól érezzétek magatokat.

Kellemes, szórakoztató és könnyed lépegetős társasjáték, melyben a gyermekek rengeteg új szót tanulhatnak, fejlődhet a szókincsük, fogalmazási-, szociális- és beszédkészségük, valamint az érzelmi intelligenciájuk is. Nagy szerepet játszhat egy napirend kialakításában, ezáltal könnyedebbek lehetnek majd a reggelek.

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
asszociáció
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
3
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
4