Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Hullámhossz társasjáték

Sziasztok!

Lassan múlóban van a nyár, a halandó ember kezdi komolyabbra venni az életet... ja,... a munkát. Nyakkendőt köt, kivasalja a bermudát és - slutty a szekrény aljába a következő nyárig. Ám van egy emberfaj, aki nem retten vissza a változó körülményektől: ha kell parkokban, ha kell a kilátók környékén, vagy akár - ajándékként - közösségi tereken folytatja életvitelét. Hát ezek mi vagyunk... a homo ludensek. Ezen az oldalon is szeretnénk megköszönni Besenyei Zsófia II. Kerületi képviselő asszony támogatását, csodás helyet biztosított számunkra, minőségi helyen tudtunk élni egészséges szenvedélyünknek.

Augusztus utolsó hétfőjén már visszaköltözhetünk a hagyományos "vackunkba" - hála és köszönet a KSH Könyvtár vezetőségének, alkalmazottainak. Tehát hétfőn: személyit elő, belépő kártya el, a belépő karba nem belebotlani, mosolyt az arcra, és szeretettel el leszünk...

A Hullámhossz társasjátékban az egyik játékos húz egy ellentétpárt. Például hideg-meleg, egészséges-egészségtelen, szép-csúnya, stb. A játékos tudja, hogy a "mértékjelzőn" hol áll a mutató, pl. a hideg-meleg párnál a nagyon meleg felé. A játékos mond egy szót, pl. "kávé". A csapattagok megvitatják, hogy a mértékjelzőt hova állítsák. Egy kávé hideg, vagy meleg? Ha meleg általában, akkor mennyire melegre gondolhatott a csapattárs? Minél közelebb tippelnek ahhoz amit a csapattársuk gondolt, annál több pontot szereznek.

Hova sorolnád a körömrágást a következő skálán? Egy a bűnös élvezet, vagy nyíltan vállalható elfoglaltság?
Vagy, hogyan gondoljátok? A körömcsipesz mennyire hasznos találmány vagy inkább felesleges marhaság?

A játékot kooperatív módban is lehet játszani, vagyis ahol a játékosok egymást segítik, nem egymás ellen vannak a csapatok, hanem együtt vitatják meg a feladványt és együtt tippelnek.

A KSH Könyvtár a Széll Kálmán tértől tíz percre található intézmény. Nemcsak szakkönyvtárként, hanem gyereksarokkal, pelenkázóval, szépirodalmi gyűjteménnyel, magazinokkal, DVD-kel, kulturális programokkal és akadálymentes környezettel vár minden érdeklődőt.

A homoludens.hu Egyesülettel együttműködve 2014 novemberében indította el a könyvtár a családi társasjátékklubot felnőttek és 8 évesnél idősebb gyerekek számára. A klub célja, hogy az érdeklődők baráti környezetben próbálhassanak ki új, egyszerűen elsajátítható társasjátékokat.

Időpont: 
2023. szeptember 4. 16.00 - 19.00
Szervező(k): 
KSH Könyvtár
Szervező(k): 
homoludens.hu Egyesület
Közreműködő: 
KSH Könyvtár
Közreműködő: 
homoludens.hu Egyesület
Rendezvény jellege: 
játszóház
Részvételi/nevezési díj: 
ingyenes
Ugrás a rendezvénysorozat összes tagjához: 
KSH Könyvtár Társasjáték Klub