Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Országos Logikai Verseny

Kedves rejtvényfejtő!

A hétvégén lesz az idei Országos Logikai Verseny, mely egyben válogatóverseny is az októberi, Hollandiában megrendezésre kerülő világbajnokságra. A versenyre előzetesen regisztrálnia kell magát (a fénymásolandó feladatlapok számának meghatározása miatt), ha erre az e-mailre nem válaszol, csak akkor tud indulni a versenyen, ha marad még üres feladatlap. Ha még nem jelentkezett, a szervezést megkönnyítendő, kérem, válaszolj e-mailben vagy a 06-1-210-5946-os telefonszámon. Ha egy ismerősét is szeretné regisztrálni, arra is van lehetőség péntek 10 óráig.

A verseny kezdete 10:30 perc, nevezni 9:30-tól lehet. A verseny kezdete előtt a feladatkészítőktől lehet szabályismertetést kérni, tehát érdemes a verseny kezdete előtt időben megérkezni, mert a rejtvényfejtés 10:30-kor kezdődik. A verseny több fordulóban zajlik, de nincs kieséses rendszer, azaz mindenki részt vehet valamennyi fordulóban. A versenyen ceruzán, radíron és jegyzetpapíron kívül semmilyen segédeszköz nem használható.

Az eredményhirdetésre legkésőbb 16 óráig sor kerül. A magyar válogatott tagjait a verseny eredményének figyelembe vételével Mérő László matematikus jelöli ki. A csapatnak a korábbi évek eredményei alapján már tagja Madarassy Pál, aki Kresz Károllyal együtt a feladatsor összeállítója.

A verseny helyszíne megközelíthető a Deák térről, illetve Kőbánya alsó vasútállomástól a 9-es autóbusszal. A Horváth Mihály térnél kell leszállni. Az iskola kb. 8 perces sétával elérhető a 4-es, 6-os nagykörúti villamos Baross utcai megállójától. (Ld. még a mellékelt térképet.)

A versenyre való felkészüléshez "ajánlott olvasmány" a Logika és a Logikoktél című havilapok, valamint a különböző logikai rejtvényeket tartalmazó könyvet, illetve honlapok.

Ha további kérdése van, e-mailben vagy a 06-30-9342-173-as számon állok
rendelkezésére. Ha ismer olyan valakit, aki szívesen segíteni a verseny lebonyolításában, akkor ajánlja be őt versenybírónak, aki a feladatsorokat fogja javítani a verseny alatt.

Üdvözlettel,
István György
a versenyt szervező ROE nevében

Időpont: 
2003. szeptember 14. 09.30 - 17.30
Rendezvény jellege: 
verseny
Részvételi/nevezési díj: 
800Ft, mely a verseny előtt fizetendő!
További információ: 

A versenyterem a földszinti ebédlő.

Dohányozni az iskolán belül nem lehet, büfé a verseny ideje alatt az épületen belül nem üzemel, de az iskolához 2 percre található több büfé, illetve kínai étterem is.