Bejelentkezés

Friss hozzászólások

Une calculatrice, ou calculette, est une machine concue pour simplifier, et fiabiliser, des operations de calculs.
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Bájos kis bestiák társaskáték

Bájos kis csapatod nagy, gonosz szörnyeket aprít! Vágjatok bele!
Egyszerű, gyorsan megtanulható, pörgős - már ez is elég lenne egy jó partijátékhoz. A Bájos Kis Bestiák mindezek mellett vicces és az illusztrációk miatt végtelenül aranyos is! De ne tévesszen meg a külső, ebben a játékban mindenki a többiek hátráltatására törekszik!

A játék kétféleképpen nyerhető meg: a tökéletes kalandorcsapat összeállításával (ehhez mind a 6 kaszthoz - harcos, vándor, tolvaj, őrző, varázsló, bárd - ki kell játszani egy-egy kártyát) VAGY 3 szörny legyőzésével.

A játékosok minden körben 3 akciópont elköltésével kerülhetnek egyre közelebb a célokhoz, amit a következő akciókra lehet fordítani tetszés szerint:

1 pontba kerül egy hős-, varázslat- vagy tárgykártya kézből kijátszása. Bármikor, bárki reagálhat egy kártya kijátszására párbajkártya lerakásával, így az eltervezett akció közel sem biztos hogy sikeres lesz!
1 pontba kerül új lapot húzni, de más módon nem is kerül automatikusan lap a kezünkbe, szóval érdemes erre is költeni.
1 pontba kerül egy már asztalon lévő hős képességét újra aktiválni. Egy körben egy hőst csak egyszer lehet cselekvésre sarkallni, akár frissen kijátszott, akár előző fordulókból lent lévő hősről van szó!
2 pontba kerül egy szörny megtámadása.
3 pontba kerül az összes kézben tartott lap lecserélése.
Ami a játékba elég nagy szerencsefaktort visz, az a kockadobás, hiszen: a kijátszáskor ingyen aktiválható a hős a képesség célszámának megdobásával,párbajkártya kijátszásakor is dobás dönti el, sikerül-e megakadályozni a lap lerakását, illetve a szörnyek legyőzéséhez sem elegendő a megfelelő hősökkel rendelkeznünk, a megfelelő célszámokat is ki kell dobnunk.
Szerencsére vannak módosító kártyák, amiket bárki, bármikor, bármilyen kockadobás eredményének módosítására felhasználhat.Ez egyben még egy remek lehetőséget ad arra, hogy a játékosok folyamatosan belepiszkáljanak egymás terveibe...

Lásd: www.youtube.com/watch?v=OkBTxGi3J9Q

Játékkategória: 
társasági játék
Játékosok viszonya: 
csak egy maradhat
Társasági játékok csoport: 
stratégia
Aktivitás: 
mérsékelt
Játék helyszíne: 
szobában
Szabályok bonyolultsága: 
könnyű
Életkor min.: 
9
Játékidő: 
45
Létszám min.: 
2
Létszám max.: 
6